27. října 2012 • 18:48

Federer má v Basileji titul na dosah, ve finále se utká s Del Potrem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Švýcarský tenista Roger Federer postoupil na domácím turnaji v Basileji posedmé za sebou do finále. V semifinále porazil Paula-Henriho Mathieua 7:5, 6:4 a jediný úspěch ho dělí od šestého titulu. V cestě mu bude v neděli stát druhý nasazený Argentinec Juan Martín del Potro, jenž vyřadil dalšího Francouze Richarda Gasqueta.



První hráč světového žebříčku potvrdil, že se mu v rodném městě daří. Jeho sérii triumfů, kterou započal v roce 2006, přerušil v roce 2009 ve finále jen Srb Novak Djokovič. Mathieu dnes se Švýcarem svedl vyrovnanou bitvu, jedno prohrané podání v každém setu ale rozhodlo o tom, že ani na šestý pokus proti Federerovi neuspěl.

Majitel 17 grandslamových titulů navíc zásluhou dnešního úspěchu postoupil v historických tabulkách v počtu vyhraných zápasů na čtvrté místo, o něž se nyní s bilancí 875 vítězství dělí s Johnem McEnroem. V neděli se na legendárního Američana může dotáhnout i v počtu titulů, zatím jich během kariéry nasbíral 76.

S Del Potrem se Federer utkal dosud patnáctkrát, jen dvakrát v roce 2009 odešel poražen. Naposledy na sebe narazili v semifinále olympijského turnaje v Londýně, kde švýcarský favorit vyhrál v rozhodujícím maratonském třetím setu 19:17.

 Tenisový turnaj mužů v Basileji (tvrdý povrch, dotace 1,934.300 eur):
Dvouhra - semifinále:
Federer (1-Švýc.) - Mathieu (Fr.) 7:5, 6:4, Del Potro (2-Arg.) - Gasquet (3-Fr.) 6:2, 6:2.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud