9. ledna 2013 • 19:01

Rekordní tie-break: tenisté uhráli 70 míčů, skóre šlo na 36:34!

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenisté Benjamin Balleret a Guillaume Couillard odehráli na turnaji nejnižší profesionální kategorie Futures na Floridě tie-break, který se dá označit za nejdelší v historii. Balleret ho vyhrál 36:34, celkem uhráli oba soupeři 70 míčků! V zápase pak Balleret triumfoval 7:6 a 6:1.



„Ani jeden z nás netušil, že první set bude tak dlouhý. Oba jsme byli hodně vyrovnaní, známe se velmi dobře. Nechtěli jsme prohrát ani jeden. Když jsme si střídali strany a skóre už šlo přes 20 a pak i 30 bodů, sami jsme se tomu smáli,“ řekl Balleret pro stránky ATPWorldTour.com.

„Pamatuji si, že jsem měl mnohem víc setbolů než Guillaume. Nejsem si jist kolik přesně, ale vím, že oba jsme byli nervózní a že to nebyl žádný skvělý tenis,“ dodal 29letý tenista.

Couillard později zveřejnil na svém twitterovém účtu, že měl 11 setbolů, což by znamenalo, že Balleret jich měl nejméně devatenáct.

Turnaj se hraje na antuce v americkém Plantation na Floridě s celkovou dotací 10 tisíc dolarů. Video ani další podrobnosti k utkání zatím nejsou.

Balleret vyhrál 7:6 a 6:1. „Druhý set byl už hodně rychlý. Guillaume byl psychicky vyčerpaný,“ řekl Balleret.

Oficiální rekord v počtu bodů na jeden tie-break je 38, došlo k tomu třikrát. Naposledy v roce 1997 Goran Ivanisevič porazil Grega Rusedského na turnaji v londýnském Queen's Clubu.

Belleret je na 636. místě světa, Couillard na žebříčku nefiguruje. Pro vítěze je sice rekordní tie-break velkou kuriozitou, určitě ale ne největším zážitkem tenisové kariéry. Tou je pro nyní 29letého hráče zápas proti Rogeru Federerovi, s nímž se utkal v roce 2006 v Monte Carlu. Prohrál relativně čestně 3:6 a 2:6.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud