Pavel Novotný
5. února 2013 • 17:25

Konečně! Nadal se vrací na kurty, milníky hvězdy rámují Češi

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je v tom trošku paradox. Svůj dosavadní poslední zápas odehrál Nadal ve druhém kole Wimbledonu proti Lukáši Rosolovi, teď ho čekají opět čeští hráči. V prvním kole turnaje v chilském Vina del Mar se Rafael Nadal postaví spolu s Monakem dvojici Čermák, Dlouhý.



Ano, bývalá světová jednička si pro svůj první zápas po více než půlroční pauze zvolila čtyřhru. Do singlu by měl šestadvacetiletý tenista zasáhnout až ve středu v rámci utkání druhého kola proti vítězi z duelu Pella - Delbonis.

Jedenáctinásobného grandslamového vítěze trápí od Wimbledonu nekončící problémy s levým kolenem. V Chile však již má za sebou sérii tréninků s domácím Nicolasem Massu a vše se zdá v relativně v pořádku.


"Koleno je určitě mnohem lepší než bylo, ale lékaři nám řekli, že stále není stoprocentní. Na konci ledna tam byly drobné zdravotní komplikace, ale snad bude vše v pořádku," říká strýc a kouč Nadala v jedné osobě Toni.

Sedminásobný vítěz French Open se odmítl podrobit operaci a své problémy léčil pomocí alternativní medicíny. Své šance vidí bojovník Rafa realisticky.

"Neočekávám od sebe žádné  zázraky," řekl nedávno antukový král, jehož hlavním cílem bude pokus o získání osmého titulu na Roland Garros.


Jen pro připomenutí Nadalovy suverenity na oranžovém povrchu. Španěl zde vyhrál neskutečných 93 % zápasů, na Roland Garros prohrál jediné utkání ve čtvrtém kole roku 2009 se Švédem Söderlingem.

O to větší napětí panuje kolem jeho návratu. "Jeho hra je pořád lepší a lepší. Každým dnem v tréninku předvádí kvalitnější tenis. Čtyřhra bude prvním testem," připomíná duel s českými tenisty strýc Toni.

Zápas s českým deblovým párem začíná od 22:00 středoevropského času.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud