Pavel Novotný
24. dubna 2013 • 17:00

Mistr nemožného! Hitparáda zázračných úderů "baby" Federera

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Slovácko - Sparta: Juroška trefil ruku Kairinena, penalta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | ANKETA | "Baby" Federer, budoucí superstar, zázračný mladík. Taková přirovnání slýchává v posledních měsících bulharský tenista Grigor Dimitrov. Současný 28. hráč světa má podle odborníků všechny předpoklady, aby v následujících letech pronikl do absolutní světové špičky.



Svojí genialitu již také jednadvacetiletý tenista několikrát prokázal. Často mu samozřejmě nechyběl pořádný kus štěstí, ale z řady jeho úderů jde poznat, že tady se rodí možná budoucí hvězda světového tenisu.

Podívejte se na kousky bulharského tenisty, které jsou opravdu nezapomenutelné.


1. CINCINNATI 2011

Ve druhém kole narazil bulharský zázrak na Davida Ferrera, a přesto, že favoritovi nakonec po velkém boji těsně podlehl, na jeden úder diváci ani oba borci jen tak nezapomenou.

Co na tom, že při něm hrálo hlavní roli především obrovské štěstí. Dimitrov i díky němu vyhrál první set 6:4, další dva však patřily Ferrerovi, který zvítězil 6:1, 7:5.

VIDEO: Dimitrov měl v klíčové chvíli velké štěstí


2. MIAMI 2012

Další turnaj série Masters a další geniální úder Dimitrova. Tentokrát za ním stojí především um bulharského zázraku. Ten poznal ve třetím kole Tomáš Berdych, který s tehdy dvacetiletým hráčem prohrál ve třech setech 3:6, 6:2 a 6:4.

Právě za stavu 4:4 ve třetím setu zahrál soupeř českého hráče míč dokonce vsedě potom, co mu na základní čáře podjely nohy. I když výměnu nakonec ztratil, od diváků si vysloužil obrovský aplaus.

Ten si mohl po vyřazení favorita vychutnat ještě jednou. Dimitrov skončil až v osmifinále na Tipsarevičovi.

VIDEO: Famózní úder Dimitrova v Miami


3. BASILEJ 2012

"Když už mě titulují "baby" Federer, tak jim právě v jeho rodišti něco ukážu," jako by si řekl Dimitrov. V minulé sezoně předvedl v prvním kole turnaje v Basileji úder, který je právem označován jako "výměnou roku".

To, co ukázal v zápase s Troickim, se dá právem zařadit do šuplíku s jmenovkou NADPOZEMSKÉ. Srbského tenistu Dimitrov hladce porazil 6:3, 6:2, s turnajem se loučil až po čtvrtfinálové porážce s Francouzem Mathieu.

VIDEO: Tohle je úder z říše fantazie


4. MONTE CARLO 2013

A nejčerstvější přírůstek do Bulharovy sbírky. V prvním kole probíhajícího turnaje v Monte Carlu poznala genialitu Dimitrova i světová desítka Janko Tipsarevič.

Srb po třech vítězných zápasech prohrál s Dimitrovem poprvé právě zde v prvním kole, navíc poznal, že soupeř je ne náhodou považován za obrovský talent světového tenisu.

Rodák z Haskovo se doslova po hlavě vrhl po míči, který akrobatickým zákrokem dokázal vrátit za síť. Možná to zkušeného Srba překvapilo více, než bylo zdrávo, jednoduchý úder poslal do autu. Utkání prohrál 6:7 a 1:6.

VIDEO: Parádní rybička Dimitrova

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud