13. května 2013 • 13:36

Pocta pro Sparta Prague Open: Turnaj navštívil slavný Bollettieri!

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nečekaný a slavný divák se dnes objevil v pražské Stromovce. Tenisový turnaj žen ITF Sparta Prague Open, na kterém končí kvalifikace a hlavní soutěž začne v úterý, navštívil tenisový mentor Nick Bollettieri. Na kurtech se mimo jiné pozdravil s českou legendou Hanou Mandlíkovou.



Zakladatel slavné tenisové akademie nesoucí jeho jméno, v které vyrostli André Agassi, Anna Kurnikovová, Maria Šarapovová a další, přijel do Prahy na privátní návštěvu. Když se dozvěděl o turnaji, přijel se na Spartu podívat.

"Stojím na terase a najednou na něj koukám a říkám si, to snad není možné," řekl ČTK ředitel turnaje Petr Luxa, který se s Bollettierim zná. V době, kdy hrával, v jeho akademii občas trénoval. "Je to neskutečně milé překvapení," řekl Luxa.

Podle informací ČTK natáčí Bollettieri dokument v zahraniční produkci a je na cestě z Říma. Část dokumentu se nejspíš odehrává i v české metropoli.

Jednaosmdesátiletý Bollettieri si prohlédl areál Sparty a šel se podívat na kurty, aby se pozdravil s čtyřnásobnou grandslamovou vítězkou Mandlíkovou. Dobře se znají, v jeho akademii trénují i dvojčata české tenistky Elisabeth Hana a Marek Vilém. "I Hanka koukala jak blázen, co tady dělá," řekl Luxa.

Svoji akademii Bollettieri otevřel v roce 1981 a stal se z ní pojem. Tenis se zde vedle Agassiho, Kurnikovové a Šarapovové hráli také Serena Williamsová, Pete Sampras, Boris Becker, Monika Selešová nebo Nicole Vaidišová.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud