Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno 22°C

Zamilovaná Šarapovová: Čtyřhru s přítelem? To by nedopadlo dobře

Autor: Pavel Novotný

Ve finále turnaje v Madridu ruská kráska Maria Šarapovová na světovou jedničku Serenu WIlliamsovou neměla. Rozjeté Američance podlehla podvanácté v řadě jasně 1:6, 4:6. Náladu jí to však rozhodně nezkazilo. Její vztah s bulharským tenistou Grigorem Dimitrovem zahojí jakoukoliv ránu po porážce.

Kdyby ruská tenistka svojí soupeřku ve finále turnaje v Madridu porazila, stala by se světovou jedničkou ona. Na Američanku do ale šestadvacetiletá kráska prostě neumí.

V patnácti vzájemných zápasech vyhrála pouze dvakrát, naposledy si tak stalo v roce 2004 na turnaji v Los Angeles. Od té doby počítá v zápasech s patnáctinásobnou grandsamovou vítězkou jen porážky.


Rodačku z Nyaganu však tahle situace rozhodně nemrzí. Je totiž šťastně zamilovaná do bulharského tenisového zázraku Grigora Dimitrova.

Ten na stejném turnaji vyřadil světovou jedničku Novaka Djokoviče, na žebříčku se dostal na své dosavadní maximum - 28. místo.

Logicky je tedy na pořadu dne otázka, zda se partnerství tenisových hvězd neodrazí i na kurtu, nebo-li jestli Maria Šarapovová nenastoupí po boku svého miláčka ve smíšené čtyřhře.


Nebylo by to koneckonců poprvé, co slavný pár spojil síly i na dvorci. Příkladem budiž Federer s Mirkou Vavrinecovou, česká tenistka Iveta Benešová a Rakušan Jürgen Melzer a další.

Tenisový sexysymbol však podobné úvahy rázně utnul. "Smíšenou čtyřhru jsem hrála naposledy před deseti lety. To by opravdu nedopadlo dobře," reagovala se smíchem světová dvojka.

Oba byli v dobré náladě, měli si o čem povídat.
Oba byli v dobré náladě, měli si o čem povídat.