6. června 2013 • 16:11

Veselý donutil Rosola zničit raketu: Je to největší skalp mé kariéry

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozbitá raketa zůstala po Lukáši Rosolovi v dějišti challengeru Czech Open v Prostějově. Druhý nasazený hráč turnaje si na raketě vybil zklamání v závěru čtvrtfinále proti Jiřímu Veselému, kterému podlehl 7:5, 4:6, 6:7. Obří talent Veselý, nejlepší teenager žebříčku ATP, zaknihoval nad 36. mužem světa Rosolem největší vítězství své dosavadní kariéry.



Kariéra 19letého Jiřího Veselého jde dál nahoru. Díky bodům z Prostějova se 192 cm vysoký levák dostal těsně za hranici elitní světové stovky, podle aktuálního pořadí by mu patřila 106. příčka. Tím navíc nekončí. Ze všech sil bojuje o to, aby se už na US Open dostal poprvé na grandslamu přímo do hlavní soutěže.

A do toho vítězství nad top hráčem a českým daviscupovým konkurentem Rosolem, držitelem titulu z nedávného turnaje v Bukurešti.

„Je to největší skalp mé kariéry,“ řekl spokojený Veselý. „Porazil jsem několik hráčů ze stovky, třeba Garciu-Lopeze, Kavčiče, Haidera-Maurera, Darcise. Rosol je ale ještě výš. Je to pozitivní zpráva, že tyhle hráče můžu porážet a hrát s nimi. Potvrdilo se mi, že když budu makat, můžu tam (ve špičce) s nimi být,“ dodal.

Rosolovi v prostějovském čtvrtfinále utekl z mečbolu, protože i když vedl ve třetí sadě 5:3 a 30:15, zkušenější soupeř zabral a hrozbu porážky dokázal oddálit. Mečbol měl Rosol za stavu 6:5 a skoro už zvedal ruce nad hlavu, rozhodčí však po jeho prohozu zahlásila aut.

Od tie-breaku už byl lepší Veselý. Na druhou stranu kurtu poslal tři esa a hlavně parádní kraťas na 6:4, kterým Rosola zcela zdeptal. Po něm poražený rozbil raketu. Následně Veselý zakončil duel esem.
Z dvorce odešel Rosol hodně rozladěný.

„V koncovce byl Lukáš trochu lepší, já jsem znervózněl. Dokázal jsem se ale opřít o svoje podání,“ řekl Veselý, který si Rosolova zkratu všimnul.

„Je to těžké, hrají tam velkou roli emoce. Já jsem zahrál neskutečný míč. Stopbaly normálně hraju, používám je odmalička, jsem na ně zvyklý. Vyšel mi. Věděl jsem, že do dalšího balonu Lukáš půjde, hrál jsem mu tedy podání přes forhend a očekával jsem, že bude mít problém vrátit ho do kurtu. Naštěstí jsem dal eso,“ pochválil se Veselý.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud