22. června 2013 • 18:29

Halepová vyhrála druhý turnaj v řadě, poprvé v kariéře se raduje Mahut

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rumunská tenistka Simona Halepová triumfovala podruhé za sebou na turnaji WTA. Po úspěchu na antuce v Norimberku vyhrála i na trávě v nizozemském Hertogenboschi, kde ve finále porazila 6:4 a 6:2 čtvrtou nasazenou Kirsten Flipkensovou z Belgie. Premiérového singlového titulu na okruhu ATP se v 31 letech dočkal Nicolas Mahut. Francouzský tenista, který momentálně figuruje až v třetí stovce světového žebříčku, ve finále porazil 6:3 a 6:4 světovou desítku Stanislase Wawrinku.



Dvaadvacetiletá Halepová se před týdnem radovala z premiérového triumfu na okruhu WTA a hned získala další trofej. Dařilo se jí především na returnu. Zkušené belgické soupeřce pětkrát sebrala servis a za 71 minut ji porazila i v třetím vzájemném zápase.

Smutného hrdinu nejdelšího zápasu tenisové historie Mahuta na cestě z kvalifikace k titulu nezastavil ani druhý nasazený Wawrinka. Francouzský tenista zápas rozhodl po dešťové přestávce, která přišla za stavu 3:3 v úvodní sadě. Díky třem vyhraným gamům za sebou získal úvodní sadu a v druhé odskočil na 3:1.

Mahut, jenž se v prvním kole Wimbledonu příští týden utká s českým tenistou Janem Hájkem, pak už při svém podání nezaváhal a třetí finálovou účast na trávě proměnil v titul.

Tenisový turnaj mužů a žen v Hertogenboschi (tráva):
Muži (dotace 410.200 eur), dvouhra - finále:
Mahut (Fr.) - Wawrinka (2-Švýc.) 6:3, 6:4.

Ženy (dotace 235.000 dolarů), dvouhra - finále:
Halepová (Rum.) - Flipkensová (4-Belg.) 6:4, 6:2.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud