Jan Jaroch
30. července 2013 • 04:56

Tenisové harakiri: Otec Djokoviče se pustil do Nadala i Federera

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Srdjan Djokovič, otec nejlepšího tenisty planety, po dlouhé době promluvil do médií. A rozhodně se nedržel zkrátka. Mimo jiné napadl Rafaela Nadala s Rogerem Federerem za to, jak se chovají k jeho synovi. „Federer je asi nejlepší hráč historie, jako člověk se ale chová přesně opačně,“ prohlásil Djokovič senior.



Loni při US Open fandil Srdjan Djokovič v tričku, na kterém měl obrázek svého syna Novaka. Rodina Djokovičových tvoří semknutý klan a je pyšná na to, jak jejich „Nole“ reprezentuje Srbsko ve světě.

„Neexistuje jiný sportovec, který by se ke svým soupeřům choval vždy stejně, ať vyhraje nebo prohraje. Za tohle jsem na Novaka nejvíc pyšný,“ řekl Srdjan Djokovič v rozsáhlém interview pro srbský list Kurir.

V tomto ohledu je prý současná světová jednička výjimečná. Na rozdíl od Rafaela Nadala či Rogera Federera, do nichž se Djokovič senior neváhal opřít.

„Když Nadal Novaka porážel, byl jeho nejlepším přítelem. Když se ale situace změnila, už přátelé nebyli. To přeci není sportovní,“ podivuje se.

Na adresu Federera byl ještě příkřejší. „Federer je asi nejlepším hráčem historie, jako člověk se ale chová přesně opačně. Napadl Novaka při Davis Cupu v Ženevě. Uvědomil si, že je jeho nástupcem a pokusil se ho všemožně zdiskreditovat.“ Konkrétněji však o daviscupovém zápase Švýcarsko – Srbsko z roku 2006 nemluvil (devatenáctiletý Djokovič tehdy s Federerem prohrál 3:6, 2:6, 3:6).

Slova uznání měl Djokovič senior alespoň pro posledního člena velké čtyřky Andyho Murrayho.

„Andy je o týden starší, začínali spolu své kariéry, objížděli stejné turnaje, hráli spolu tenis i fotbal a tenhle vztah si uchovali. Nikdy jsem ze strany jeho rodiny necítil žárlivost. Andyho matka přišla v Římě do šatny, pogratulovala Novakovi, jeho týmu i rodině. Naši synové sice nemohou být nejlepšími kamarády, protože spolu soupeří o největší tituly a spoustu peněz, ale jejich vztah je víc než korektní. A po kariéře budou určitě dobrými přáteli,“ soudí Srdjan Djokovič.

CELÝ ČLÁNEK O OTCI NOVAKA DJOKOVIČE ČTĚTE V ÚTERNÍM DENÍKU SPORT.

Smutný Federer. Švýcarská legenda vypadla na domácím turnaji už v prvním utkání
Smutný Federer. Švýcarská legenda vypadla na domácím turnaji už v prvním utkání

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud