Pavel Novotný
15. srpna 2013 • 10:30

Konec šampionky: Šla jsem až na krajní mez, už nemůžu, pláče Bartoliová

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Na okruhu byste našli celou řadu pro diváky i média zajímavějších hráček, než je vítězka letošního Wimbledonu Marion Bartoliová. Přesto konec kariéry osmadvacetileté tenistky byl pro celý tenisový svět pořádným šokem.



Skončil běžný zápas druhého kola turnaje v Cincinnati mezi Rumunkou Halepovou a wimbledonskou šampionkou Marion Bartoliovou. A skončil překvapením. Favorizovaná Francouzka prohrála po setech 3:6, 6:4 a 6:1.

Šok však vzbudila až pozápasová tisková konference, na které překvapeným novinářům oznámila francouzská tenistka konec kariéry.

"Dnes to byl poslední zápas mé profesionální kariéry. Omlouvám se. Je čas odejít a začít dělat něco jiného, nemůžu jinak," těžko hledala slova Bartoliová.

VIDEO: Dojemné loučení Marion Bartoliové

Bojovnou tenistku, která byla proslulá svým zarputilým tenisem, nakonec zlomilo zdraví. "Moje tělo už to nezvládá. Od začátku roku mě trápí řada zdravotních problémů. Jsem na tour už hodně dlouho. Do Wimbledonu jsem dala veškerou svou energii, která ve mě zůstala."

"Splnila jsem si svůj sen a to ve mě zůstane navždy. Ale zaplatila jsem ta to daň, už nemůžu pokračovat. Po 45 minutách na kurtu mě všechno bolí, nejsem schopná pokračovat," říkala se slzami v očích Francouzka.

Marion Bartoliová neunikla ani otázce, zda už před zápasem s Hälepovou věděla, že bude končit s kariérou.

"Před žádným zápasem nevíte, jestli bude váš poslední. Že tomu tak bude, jsem věděla až po jeho konci. Už jsem tušila, že nebudu schopná pokračovat, že už ze sebe víc nedostanu. P prvním setu bylo celé mé tělo ve velké křeči, nebylo co řešit," říká.

VIDEO: Nejslavnější moment v kariéře Marion Bartoliové

"Bylo to nesmírně těžké rozhodnutí, ale vím, že jsem udělala maximum, šla jsem až na krajní meze mých schopností, na to jsem hrdá," dodává Marion.

"Ve své kariéře jsem byla mnohokrát dole i nahoře, zažila jsem vzestupy i pády, prošla si celou řadou zranění, často jsem hrála silou vůle, i když jsem měla velké bolesti. Celou svou sílu jsem dala do Wimbledonu. Už ve mě nezůstala žádná energie, už je čas odejít," nepochybuje tenistka.

Martion Bartoliová se o konci své kariéry nejdříve radila se svým otcem a trenérem v jedné osobě. "Volala jsem mu. Můj táta mě dobře zná a ví, jak na to jsem. Když mě viděl naposled, bylo mu jasné, že jsem unavená a vyčerpaná, proto ho mé rozhodnutí nepřekvapilo."

"Táta mi povídal, že je na mě moc hrdý, že viděl v mých očích, co chci udělat a že ví, kolik sil jsem tenisu dala. Říkal mi, že je na mě hrdý a že bude vždy stát při mě a vždy mě bude podporovat," neskrývala slzy dojetí Bartoliová.

MARION BARTOLIOVÁ
narozena: 29.10.1984
počet titulů: 8
výška/váha: 170cm/63kg
prize money: 11 milionů dolarů
výhry/prohry 490-170
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud