3. listopadu 2013 • 18:02

Začíná Turnaj mistrů! Poslední výzva, která Rafovi uniká

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byla by to symbolická tečka za jeho letošní sezonou, která je nejlepším comebackem v dějinách tenisu. Rafael Nadal má na mušce poslední velký titul kariéry, jenž mu uniká. Turnaj mistrů je výzvou, které ještě nikdy nedokázal dostát. Ode dneška v londýnské O2 Areně má další pokus.



Čím dál hlasitěji se mluví o Rafaelu Nadalovi jako o muži, jenž může být považovaný za nejlepšího tenistu všech dob. Jedním z velkých argumentů proti tomuto tvrzení je však jeho bilance mezi „Mistry“.

Jediné finále, celkově negativní zápasová bilance 9:10. To nejsou ostruhy, s nimiž může ohrozit rekordních šest titulů Rogera Federera z podniku pro osm nejlepších borců sezony.

„Na konci sezony je už pro mé tělo i mysl těžší soupeřit,“ uznává Nadal, jehož náročný styl ho, zdá se, začíná dostihovat i letos. Od vítězného US Open nevyhrál žádný ze tří turnajů, kam přijel.

Zdolali ho postupně Novak Djokovič, Juan Martin del Potro a naposledy v sobotu v Paříži kamarád David Ferrer. „Už jsem se cítil unavený, ale čeká mě poslední turnaj roku, pokusím se zápasit co nejlépe,“ sliboval před londýnskou show.

Djokovič stále drží teoretickou šanci na zakončení roku na prvním místě žebříčku a bezpochyby je nejlepším mužem podzimu. Od čtyřsetové finálové porážky při US Open s Nadalem nenašel přemožitele.

Do Londýna se přiřítí na vlně sedmnácti vítězných zápasů za sebou, když ovládl podniky v Pekingu, Šanghaji a včera i v Paříži. Obhájce loňského titulu z Turnaje mistrů je mužem, kterého musíte překonat, pokud chcete pomýšlet na triumf.

Silný konec špatného roku vyhlíží i Federer, loňský londýnský finalista. Pokud nezahraje dobrý turnaj, může sjet v žebříčku až na chvost top 10. Švýcar je však halovým mistrem, po finále v Basileji a semifinále v Paříži má z posledních zápasů povzbudivou bilanci 7:2, ve francouzské metropoli zdolal Del Potra a vzal set Djokovičovi.

„Během sezony jsem nebyl fyzicky v pořádku, nemohl jsem hrát tenis, jaký jsem chtěl, protože jsem byl zdravotně limitovaný,“ poukazuje na své problémy se zády. „Nyní jsem ale zdravý, můžu běhat za každým míčem,“ vzkazuje dvaatřicetiletý Federer, jenž se hodlá znovu zapojit do konverzace o největší tituly. A na Turnaji mistrů mu to na rozdíl od Nadala jde náramně.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud