Pavel Novotný
4. ledna 2014 • 22:00

Největší kiks sezony: Djokovič zazdil klíčový bod proti Nadalovi

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nezastavitelná mašina, která nedělá chyby. Tak se alespoň v druhé polovině roku prezentoval Novak Djokovič. I on, jak uvidíte, je jen člověk. Jeho největší chyba sezony se odehrála v semifinálovém duelu Roland Garros s Rafaelem Nadalem.



Na ten zápas si určitě pamatujete. Bitva dvou velikánů dospěla do pátého setu a Novak Djokovič podával na vedení 4:3.

V té době úřadující světová jednička si antukového krále během výměny rozebrala doslova do šroubku a zbýval detail. Zakončit do zcela otevřeného kurtu.

Věc, kterou by zvládl každý dorostenec. Djokovič však byl v ten moment už pravděpodobně myšlenkami u dalšího úderu. Míč sice bezpečně poslal do vymezeného území, přitom však ztratil balanc a rukama i celým tělem se dotkl sítě.


Hlavní rozhodčí samozřejmě musel bod připsat úřadujícímu šampionovi French Open. "Takové míče vyhrávám v 99,9 procentech případů, byla to neskutečná chyba," smutnil po zápase Srb.

Rozhozený rodák z Bělehradu totiž lehce pokazil i následující úder a ztratil celý game. I když Djokovič dokázal ztracené podání vyhrát zpět a pátý set prohrál až po dramatickém průběhu za 4 hodiny a 37 minut 9:7, přesto byl tento moment serverem tennis.com vyhlášen za největší chybu roku.

Rafael Nadal později ve finále hladce rozdrtil svého krajana Davida Ferrera a připsal si svůj osmý titul na Roland Garros.

VIDEO: Na tento moment Novak asi dlouho nezapomene

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud