Pavel Novotný
28. března 2014 • 04:30

Rozjetý Berdych půjde po Federerovi. Může být světovou trojkou!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle může být životní sezona Tomáše Berdycha! Česká jednička si po čtvrtečním vítězství nad Dolgopolovem zajistila postup do semifinále turnaje v Miami, ve kterém se utká s nejlepším hráčem světa Rafaelem Nadalem. A navíc má jistotu, že se v pondělním žebříčku posune na páté místo světa. Tím to však rozhodně nemusí končit.



Už to tady jednou bylo. Na začátku března letošního roku se jméno rodáka z Valašského Meziříčí na pátém místě na jeden týden objevilo, teď je však reálný předpoklad, že se na něm nejen udrží, ale může se posunout i výše. Pomineme-li nedostižnou dvojici Nadal, Djokovič, tak švýcarský dvojblok Wawrinka, Federer v nedohledu určitě není.  

Berdych si z Miami odveze minimálně 360 bodů, což ho s jistotou posune před Murrayho, který zde loni vyhrál a Davida Ferrera, jenž pro změnu Skotovi právě ve finále podlehl.

Osmadvacetiletý Čech by měl na sedmnáctinásobného grandslamového vítěze Rogera Federera ztrácet pět set bodů, na jeho krajana Wawrinku pak ještě jednou tolik. Propast poměrně velká, ale rozhodně ne nepřekonatelná.

Forma mluví pro Berdycha


Federer nebude do začátku Roland Garros (25.5.) obhajovat příliš bodů. Loni se mezi turnajem v Miami a French Open zúčastnil jen klání v Římě, kde došel do finále. Zde bude muset obhajovat 600 bodů. V Paříží skončila Švýcarova pouť ve čtvrtfinále, za které bral bodů 360.

Wawrinka bude muset do začátku Roland Garros hájit body především za vítězství v Oeiras (250 bodů), semifinále v Casablance (90 bodů) a hlavně finálovou účast v Madridu (600 bodů). Na French Open došel stejně jako Federer do čtvrtfinále.

Berdych předvedl ve čtvrtfinálovém zápase další parádní výkonFoto EPA

A Berdych? Loni se mezi turnaji v Miami a Roland Garros mohl pochlubit dvěma postupy do semifinále v Madridu  a Římě (oba 360 bodů), ale jen prvním kolem na French Open (10 bodů), kde padl v pěti setech s domácím Monfilsem. Tady se tedy otvírá šance na pořádný bodový nášup.

I aktuální forma nahrává českému hráči. Wawrinka po senzačním triumfu na Australian Open maličko ubral plyn. V Indian Wells skončil v osmifinále na Andersonovi, v Miami ho ve stejné fázi turnaji zastavil Dolgopolov.

Naproti tomu Federer hraje jako za starých časů. V Miami sice došel „jen“ do čtvrtfinále, jinak však hraje skvěle. Vítězství v Dubaji i finále v Indian Wells o tom jasně vypovídají. Na druhou stranu nadcházející anutkové turnaje už tenisové legendě tolik sedět nemusí.

I Berdych zažívá fantastickou sezonu. Semifinále v Australian Open , vítězství v Rotterdamu, finále v Dubaji a teď minimálně semifinále v Miami.

Rozjeté to tedy má česká jednička skvěle.

LETOŠNÍ BERDYCHOVY TURNAJE
TURNAJ VÝSLEDEK
MIAMI minimálně semifinále
INDIAN WELLS 2. kolo
DUBAJ finále
ROTTERDAM vítězství
AUSTRALIAN OPEN semifinále
DOUHA 1. kolo


Tomáš Berdych bude pátým hráčem světa
Tomáš Berdych bude pátým hráčem světa

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud