27. března 2014 • 22:37

Fantazie! Berdych vyřídil i Dolgopolova, je pátým hráčem světa

Autor: ČTK, iSport.cz
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Tomáš Berdych porazil Ukrajince Alexandra Dolgopolova 6:4, 7:6 a na turnaji série Masters v Miami postoupil do semifinále. Český hráč si připsal 450. výhru na okruhu ATP a v pondělním vydání světového žebříčku se vrátí ze sedmého na páté místo.



Osmadvacetiletý Berdych porazil Dolgopolova i ve čtvrtém vzájemném utkání. V Miami český hráč v obou setech dotahoval ztrátu servisu a lépe zvládl koncovky.

V první sadě byl zápas za stavu 4:4 kvůli dešti na 25 minut přerušen a po pauze Berdych získal tři hry za sebou. V druhém setu odvrátil Berdych za stavu 4:5 Ukrajincův setbol a zápas rozhodl ve zkrácené hře. Z výhry se radoval po hodině a tři čtvrtě.

Berdych letos hraje šestý turnaj a počtvrté si zahraje minimálně semifinále. V tom se svěřenec kouče Tomáše Krupy střetne buď se světovou jedničkou Rafaelem Nadalem ze Španělska, nebo s Kanaďanem Milosem Raonicem.

V Miami hraje Berdych podesáté v kariéře. Nejlepší turnaj v Crandon Parku prožil v roce 2010, kdy prohrál až ve finále s Američanem Andym Roddickem.

Serena je ve finále, porazila Šarapovovou

Serena Williamsová prodloužila svou desetiletou nadvládu nad Marií Šarapovovou o další zápas. V semifinále porazila světová jednička Rusku 6:4, 6:3 a podeváté v kariéře postoupila na Floridě do finále.

Američanka, jež v Miami získala šest titulů, sice v každém setu jednou přišla o podání, Šarapovovou ale za hodinu a 38 minut porazila v 15. zápase v řadě. "Proto je světová jednička," řekla Šarapovová. Williamsová s ní prohrála naposledy v roce 2004 ve finále v Los Angeles a z 18 vzájemných zápasů ztratila jen dva.

Sedmý titul v Miami může Williamsová přidat v sobotu. Její soupeřkou bude vítězka druhého semifinále, v němž se v repríze letošního finále Australian Open utká Slovenka Dominika Cibulková s druhou nasazenou Číňankou Li Na.

Dvouhra - čtvrtfinále:

Berdych (7-ČR) - Dolgopolov (22-Ukr.) 6:4, 7:6 (7:3),
Nišikori (20-Jap.) - Federer (5-Švýc.) 3:6, 7:5, 6:4.

Ženy:

Dvouhra - čtvrtfinále:

Li Na (2-Čína) - Wozniacká (11-Dán.) 7:5, 7:5.

Semifinále:

S. Williamsová (1-USA) - Šarapovová (4-Rus.) 6:4, 6:3.

Články odjinud


Články odjinud