17. dubna 2014 • 13:33

Karolína Plíšková je v Malajsii ve čtvrtfinále, její sestra končí

Autor: ČTK, iSport.cz
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká tenistka Karolína Plíšková udělala na turnaji WTA v Kuala Lumpuru další krok k obhajobě loňského titulu. Třetí nasazená hráčka postoupila po vítězství 6:1, 6:3 nad Číňankou Tuan Jing-jing do čtvrtfinále. Pro její sestru Kristýnu skončil podnik v druhém kole, v němž ztratila nadějně rozehraný duel s Donnou Vekičovou. Turnajové sedmičce z Chorvatska podlehla 6:1, 3:6, 5:7.



Další soupeřkou Karolíny Plíškové bude Cagla Büyükakcayová z Turecka. V obou předchozích vzájemných zápasech Češka vyhrála.

Dvaadvacetiletá Plíšková, jíž patří ve světovém žebříčku 75. místo, získala vloni v Malajsii zatím jediný titul na okruhu WTA. Postupem do čtvrtfinále navázala na předchozí turnaj v Monterrey, kde před dvěma týdny prošla rovněž mezi nejlepší osmičku.

Tenisový turnaj žen v Kuala Lumpuru (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo: Karolína Plíšková (3-ČR) - Tuan Jing-jing (Čína) 6:1, 6:3, Čang Šuaj (2-Čína) - Čang Ling (Hongkong) 6:3, 4:6, 6:0, Büyükakcayová (Tur.) - Majeričová (Slovin.) 6:4, 6:4, Vekičová (7-Chorv.) - Kristýna Plíšková (ČR) 1:6, 6:3, 7:5, Cibulková (1-SR) - Hsieh Su-wei (Tchaj-wan) 6:1, 6:2.


Články odjinud


Články odjinud