4. května 2014 • 18:45

Zmrtvýchvstání outsidera! Berlocq šokoval Berdycha a slaví titul

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český tenista Tomáš Berdych ztratil nadějně rozehrané finále na antukovém turnaji v Oeiras a jubilejní desátý titul na okruhu ATP nezískal. První nasazený hráč Portugal Open podlehl při svém třetím letošním finálovém startu Argentinci Carlosi Berlocqovi 6:0, 5:7 a 1:6.



Šestý hráč světového žebříčku, jenž se rozhodl v Portugalsku nastoupit až minulý týden a přijal od pořadatelů divokou kartu, nadělil v prvním setu za 28 minut soupeři kanára, i když ani on nebyl při svém podání suverénní a dvakrát musel jít přes shodu. V úvodu druhé sady už servis neudržel, a přestože manko dokázal smazat, utkání k vítězství nedotáhl.

Berlocq, jenž dosud s Berdychem všechna tři vzájemná utkání prohrál, prolomil osmadvacetiletému soupeři podání ještě dvakrát a druhou sadu získal. Ve třetí to pak dokonce vypadalo, že duel skončí dalším kanárem, tentokrát pro českého tenistu, nakonec ale Berdych game získal. V šesté hře se prosadil při podání argentinského tenisty, vzápětí ale posedmé v utkání přišel o svůj servis a 22. finále v kariéře prohrál.

Letos Berdych získal titul na turnaji v Rotterdamu a byl ve finále v Dubaji. Na antuce se naposledy radoval z triumfu před pěti lety v Mnichově.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud