Jan Jaroch
1. června 2014 • 04:30

Rozchod byl chyba, uznala Hlaváčková. Hradecká se zpátky nechystá

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozpad páru H+H byl asi chybou, přiznala Andrea Hlaváčková, iniciátorka překvapivého a pro její bývalou spoluhráčku Lucii Hradeckou i hodně bolestivého rozchodu. Ačkoliv si Hlaváčková slibovala od spojení s kamarádkou Lucií Šafářovou ještě lepší výsledky, po necelém půl roce je vše jinak. Porážka v prvním kole French Open byl jejich poslední společný zápas. Po něm se dohodly, že si najdou nové parťačky.



„S Luckou Šafářovou jsme se domluvily, že zkusíme hrát každá s někým jiným. Dohromady nám to prostě nepsalo, jak by mělo. Je nám to líto, ale je to rozumné rozhodnutí,“ citoval Hlaváčkovou web tennis-arena.cz, jenž zprávu o rozchodu jako první přinesl.

Hlaváčková už je na spolupráci dohodnutá s Číňankou Čeng Ťie, devatenáctou deblistkou světa. Zároveň začíná přehodnocovat své rozhodnutí z loňského roku rozejít se s Hradeckou. Vždyť jejich pár vyhrál dva grandslamové tituly a stříbro z olympiády.

„To je život, člověk se chybami učí. S Luckou Hradeckou jsme měly obrovskou výhodu, jak jsme se doplňovaly, to jsem si asi tolik neuvědomovala. Asi jsem chybu udělala,“ uznala včera v Paříži.

„Lucka Hradecká je výborná deblistka a asi jsem si neuvědomovala, že jsme k sobě pasovaly lépe. Ale od začátku jsem říkala, že to je na tuto sezonu, jde o novou zkušenost, o nový přístup k sezoně. Nic to nezměnilo na vztahu k Lucce Hradecké,“ pokračovala Hlaváčková, jež věří, že se pár H+H dá někdy zase dohromady.

„Jednou bych si samozřejmě chtěla s Luckou zase zahrát. Myslím, že to bude na tom, abych já Lucku oslovila. A pak by to bylo na ní, jestli by překousla to, jak jsem se rozhodla. Zatím o tom ale nepřemýšlím, protože ona má dobrou parťačku, hrajou dobře a já to respektuju a vůbec se tím nezabývám. Já jsem neudělala nic špatného, máme z mé strany určitě dobrý vztah,“ říkala.

Tohle byl největší úspěch dua Hlaváčková - Hradecká. Navázat na něj ale bude sakra těžké...
Tohle byl největší úspěch dua Hlaváčková - Hradecká. Navázat na něj ale bude sakra těžké...

Pozdní lítost však na Hradeckou neplatí. S  Michaellou Krajicekovou, dcerou českých rodičů reprezentující Nizozemsko, se sehrávají čím dál víc. Vyhrály spolu tři turnaje kategorie ITF, na French Open včera postoupily do 3. kola. Jizva z rozchodu a především způsob, jakým k němu došlo, se jen tak nezacelí.

Hradecká nemůže Hlaváčkové zapomenout, že ji na konci sezony, když už jsou všechny elitní deblistky zadané na další rok, postavila k velkému překvapení před hotovou věc, zatímco sama již měla dohodnutou novou parťačku a o budoucnost postaráno.

„Člověk dělá chyby, nedělá chyby. Myslím, že za těch pět let už mě měla poznat,“ pravila po včerejším utkání Hradecká. „Co bylo, to bylo. Mám novou deblovou spoluhráčku. Koncentruju se na hraní s Míšou. Není to tak, že najednou řeknu ´sorry Míšo´, já to beru zpátky. Pro mě je to uzavřená záležitost. Jdu dál s Míšou a doufám, že se budeme víc a víc sehrávat a budeme čím dál nepříjemnější pro protihráčky,“ měla jasno Hradecká, jež otázku, zda by byla v budoucnu ochotná opět spojit síly s Hlaváčkovou, s úsměvem odpověděla: „Já doufám, že se nám bude dařit s Míšou...“

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud