3. června 2014 • 19:00

Berdych schytal výprask. Český tenista končí na French Open

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenista Tomáš Berdych si na letošním antukovém grandslamu French Open semifinále nezahraje. Šestý nasazený hráč dnes prohrál ve čtvrtfinále nečekaně rychle s Lotyšem Ernestsem Gulbisem 3:6, 2:6 a 4:6.



Osmadvacetiletý Berdych mohl v Paříži postupem mezi nejlepší čtyři zopakovat svůj nejlepší výkon z Roland Garros z roku 2010, ale za soupeřem od úvodní výměny zaostával. Rozjetý sedmnáctý hráč světa Gulbis, který už v turnaji zdolal Radka Štěpánka či Švýcara Rogera Federera, měl utkání pod kontrolou. Lotyš výrazně lépe než český hráč podával, returnoval a ve výměnách hrál pestřeji i přesněji.

"Nebyl jsem v takové formě, abych dokázal Gulbisovi uškodit. Vůbec jsem ho nezatlačil," komentoval Berdych na tiskové konferenci porážku.

Berdych se v utkání nemohl trefit do prvního servisu. I proto nezvládl úvod, uhrál jen čtyři z dvaceti míčů a prohrával za dvanáct minut 0:4. Pak sice vzal Gulbisovi servis a za stavu 3:5 měl další brejkbol, ale neuspěl a úvodní dějství ztratil.

Vstup nevyšel Berdychovi ani do jednoho setu. Na začátku druhého i třetího si vždy ztratil servis a nedokázal na to zareagovat. Neměl nic, čím byl Lotyše vyvedl z rytmu. Od základní čáry vyrovnal český tenista hru až ke konci třetího setu, ale už bylo pozdě.

Berdych duel prohrál bez minuty za dvě hodiny, přesto může odjet z města pod Eiffelovkou spokojený. Čtvrtfinále je zde jeho druhý nejlepší výsledek.

Pětadvacetiletý Gulbis, kterému dlouhodobě pomáhá český fyzioterapeut Michal Novotný, slaví premiérový postup do semifinále grandslamu. "Jsem nadšený, moc spokojený. Všechno jsem udělal v utkání dobře, hrál jsem nejlépe v turnaji. Večer půjdu slavit, tohle přece musím oslavit," smál se Gulbis v rozhovoru na kurtu.

Dalším soupeřem Gulbise bude jeho bývalý kolega z mnichovské tenisové akademie Novak Djokovič ze Srbska, který v dalším čtvrtfinále také ve třech setech 7:5, 7:6, 6:4 porazil Kanaďana Milose Raonice. Druhý nasazený Djokovič postoupil v Paříži do semifinále pošesté v kariéře. Roland Garros je poslední grandslam, který sedmadvacetiletý Srb ještě nevyhrál.

ONLINE zápasu Tomš Berdych - Ernests Gulbis >>>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud