4. srpna 2014 • 20:35

Strýcová navázala na úspěšný Wimbledon, Kvitová padla ve čtyřhře

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistky Barbora Záhlavová-Strýcová a Klára Koukalová úspěšně zvládly vstup do turnaje v Montrealu. Záhlavová- Strýcová při svém prvním zápase po úspěšném vystoupení ve Wimbledonu zdolala Italku Robertu Vinciovovou dvakrát 7:5. Koukalová zvítězila nad kvalifikantkou Kiki Bertensovou z Nizozemska 7:5 a 7:6, v prvním kole čtyřhry vypadla wimbledonská šampionka Petra Kvitová.



Záhlavová-Strýcová nehrála na turnajích přes měsíc od čtvrtfinálové porážky v All England Clubu s pozdější wimbledonskou šampionkou Petrou Kvitovou, která v Montrealu startuje také. I po dlouhé pauze 37. hráčka světa uspěla a 25. tenistku pořadí WTA Vinciovou porazila i ve druhém letošním duelu. Předtím s ní všechny čtyři vzájemné zápasy prohrála. Její další soupeřkou bude třetí nasazená Polka Agnieszka Radwaňská, která měla v prvním kole volný los.

Koukalová prohrála tři z posledních čtyř zápasů, ale proti Bertensové potvrdila roli favoritky, i když jí příliš nešel první servis a udělala devět dvojchyb. Nakonec však první vzájemný souboj vyhrála a narazí na vítězku duelu mezi Caroline Wozniackou a Danielou Hantuchovou.

V prvním kole vypadla Tereza Smitková. V souboji tenistek, které prošly kvalifikací, podlehla Britce Heather Watsonové 4:6, 7:5, 4:6. Watsonová, která je v žebříčku o 36 míst výš, zdolala překvapivou osmifinalistku Wimbledonu až po dvou hodinách a 16 minutách.

Kvitová si na divokou kartu zahrála čtyřhru s Belgičankou Kirsten Flipkensovou a podlehly francouzsko-polskému páru Caroline Garciová, Alicja Rosolská dvakrát 4:6.

Tenisový turnaj žen v Montrealu (tvrdý povrch, dotace 2,44 milionu dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:

Záhlavová-Strýcová (ČR) - Vinciová (It.) 7:5, 7:5,
Lisická (Něm.) - Erraniová (13-It.) 6:1, 7:5,

Koukalová (ČR) - Bertensová (Niz.) 7:5, 7:6 (7:5).
Watsonová (Brit.) - Smitková (ČR) 6:4, 5:7, 6:4,
Cornetová (Fr.) - Davisová (USA) 6:3, 7:5,
Rogersová (USA) - Tomljanovičová (Chorv.) 6:4, 7:6 (7:5). 

Čtyřhra - 1. kolo:

Garciaová, Rosolská (Fr./Pol.) - Flipkensová, Kvitová (Belg./ČR) 6:4, 6:4.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud