7. srpna 2014 • 10:10

Monfilsova show proti Djokovičovi: za lobem běžel i bez rakety

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Je asi jediným hráčem, na jehož zápas bych byl ochotný si koupit lístek,“ vyprávěl Novak Djokovič. Platit nemusel. Pro sledování středečních kousků showmana Gaela Monfilse měl nejlepší místo za všech – přímo na kurtu. Djokovič Francouze přemohl ve 2. kole turnaje série Masters v Torontu 6:2, 6:7 (4), 7:6 (2) a vítězně se vrátil po wimbledonském triumfu.



„Byla to vážně velká zábava, takový zápas si člověk užije,“ smál se Djokovič po skvělém utkání, v němž Monfils rozpumpoval kanadské publikum do euforie. Při jedné z výměn od základní čáry zahrál úder mezi nohama, jindy se zase jako šílený rozběhl proti smeči srbského protivníka a ve vysokém výskoku na síti mohl být rád, že mu tenisák neorazítkoval pozadí.

Diváky zvedl ze sedadel i rybičkou na síti, po níž ztratil raketu, a přesto se s prázdnýma rukama rozběhl za lobem z Djokovičovy rakety.

„Rvu se o každý míček. Možná někdy na kurtu vypadám líně a nesoustředěně, ale to je velký omyl. Makám po celý zápas,“ pravil Monfils, jenž měl velkou šanci Djokoviče porazit. V rozhodující třetí sadě vedl 3:1, za stavu 6:5 a 30:30 byl dva míčky od triumfu. Srb však bral 9 z 11 posledních výměn a postoupil po 160 minutách dřiny.

„Musím být pozitivní. Hrál jsem první zápas na betonu od Miami, na kurtu jsem byl víc než dvě a půl hodiny. To si pak lépe zvyknete na podmínky a osaháte si kurt,“ prohlásil spokojeně Djokovič. Spokojení museli být i diváci. Taková show se na kurtech jen tak nevidí.

VIDEO: Monfilsovy momenty z Toronta

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud