24. září 2014 • 12:48

Bojovnice Plíšková trápila favoritku, Kvitová po boji postupuje

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český tenisový souboj ve třetím kole turnaje ve Wu-chanu vyhrála Petra Kvitová. Třetí nasazená hráčka zdolala krajanku Karolínu Plíškovou 6:3, 2:6, 6:4 a postoupila do čtvrtfinále.



Dvojnásobná wimbledonská vítězka Kvitová tak ukončila po sedmi zápasech vítěznou sérii Plíškové, jež minulý týden vyhrála turnaj v Soulu. Předtím navíc byla dvaadvacetiletá Češka ve finále v Hongkongu. O dva roky starší Kvitová potvrdila, že se jí letos proti krajankám daří - vyhrála i desátý český duel.

Favoritka Kvitová začala první vzájemný zápas s Plíškovou lépe. V druhém gamu vzala soupeřce hned její první podání a výhodu brejku udržela do konce setu.

Kvitová se mohla opřít o spolehlivý servis a nečelila ani jednomu brejkbolu, v druhém setu se však obraz hry změnil. Plíšková donutila Kvitovou k chybám, a když se dostala sama do problémů, podrželo podání zase ji. Poprvé prolomila servis své krajanky za stavu 2:1 a poté ještě jednou v osmém gamu, kdy při prvním setbolu sadu zakončila na 6:2.

Úvod třetího setu byl jako na houpačce. Kvitová vyhrála první dva gamy a při podání Plíškové vedla 40:0, ale mladší Češka servis uhájila a následně srovnala na 2:2.

Další dvě hry zase patřily Kvitové, dostala se do vedení 4:2 a tentokrát už obrat nepovolila. Svým čtvrtým esem proměnila hned první mečbol. Plíškové nebylo nic platné, že zahrála nechytatelných podání dvakrát víc.

Ve čtvrtfinále se Kvitová, jež je ve Wu-chanu po vyřazení Sereny Williamsové a Simony Halepové největší favoritkou na zisk titulu, utká s Francouzskou Caroline Garciaovou. S aktuálně 49. hráčkou světa dosud nehrála.

Osmifinále bylo konečnou pro Barboru Záhlavovou-Strýcovou, jež podlehla hladce 1:6, 1:6 sedmé nasazené Angelique Kerberové z Německa. Česká tenistka sice vyhrála hned první game zápasu, pak však ztratila devět her za sebou a na obrat už síly nenašla. V utkání přišla pětkrát o svůj servis a prohrála za 54 minut.

Dvouhra - 3. kolo:

Kvitová (3-ČR) - Karolína Plíšková (ČR) 6:3, 2:6, 6:4.

Čtyřhra - 2. kolo:

Hlaváčková, Pcheng Šuaj (4-ČR/Čína) - Barthelová, Minellaová (Něm./Luc.) 6:3, 6:3,
Kopsová-Jonesová, Spearsová (3-USA) - Hantuchová, Záhlavová-Strýcová (SR/ČR) 6:1, 6:3.

INFORMACE PŘIPRAVUJEME.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud