11. října 2014 • 16:25

Federer v Šanghaji porazil Djokoviče a ve finále ho čeká Simon

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Roger Federer ukončil v semifinále turnaje v Šanghaji v souboji tenisových velikánů vítěznou sérii Novaka Djokoviče a po výhře 6:4, 6:4 postoupil do finále. O jednaosmdesátý titul v kariéře bude Švýcar v neděli hrát s Francouzem Gillesem Simonem, jenž porazil 6:1, 7:6 Španěla Feliciana Lópeze.



Třiatřicetiletý Federer předvedl proti jednomu ze svých největších rivalů dominantní výkon. Po většinu zápasu se mu dařilo na podání a na síti, kde úspěšně zakončil 20 z 35 náběhů.

Po 95 minutách proměnil Federer svůj třetí mečbol a alespoň částečně oplatil Srbovi porážku z letošního wimbledonského finále. V šestatřicátém vzájemném duelu zlepšil svou aktivní bilanci na 19:17.

Světová jednička Djokovič neobhájí v Šanghaji tituly z posledních dvou let. Skončila jeho série 13 vítězných zápasů na tomto turnaji a celkově 28 vyhraných duelů na čínské půdě.

Federer, který ve svém úvodním duelu na turnaji odvrátil pět mečbolů Argentinci Leonardu Mayerovi, bude usilovat o čtvrtý letošní titul. Poprvé může vyhrát v Šanghaji poté, co se v roce 2009 stal z tohoto podniku turnaj série Masters. V největším čínském městě nicméně sedmnáctinásobný grandslamový vítěz triumfoval dvakrát na Turnaji mistrů.

Čtvrtfinálový přemožitel Tomáše Berdycha Simon si zahraje ve finále turnaje Masters teprve podruhé v kariéře, předtím se mu to povedlo v roce 2008 v Madridu. S Federerem má bilanci 2:4, naposledy ho porazil před šesti lety právě v Šanghaji v základní skupině Turnaje mistrů.

Dvouhra - semifinále:

Federer (3-Švýc.) - Djokovič (1-Srb.) 6:4, 6:4,
Simon (Fr.) - F. López (Šp.) 6:2, 7:6 (7:1).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud