22. října 2014 • 18:30

Bylo jí šestnáct.... Největší debakl Sereny Williamsové od roku 1998

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Psal se rok 1998, když mladičká šestnáctiletá Serena Williamsová na turnaji v Oklahoma City prohrála s Jihoafričankou Krugerovou dvakrát 1:6. Ve středu si na Turnaji mistryň podobný "zážitek" zopakovala. Postarala se o něj Rumunka Halepová, která nešťastnou Američanku vyhnala z kurtu po výsledku 6:0, 6:2.



"Byla jsem trapná, mé podání by stačilo na desetileté juniorky. Forhend? Ten vůbec neexistoval, s předstihem odjel na dovolenou," nehledala alibi světová jednička.

Třiatřicetiletá tenisová legenda uhrála v prvním setu pouhých devět míčů, ve druhém setu to nebylo o nic lepší, když se zmohla na dvě hry. Utkání trvalo 66 minut.

"Strašně mě překvapilo, jak Simone hrála. Byla lepší o parník a její výhra je naprosto zasloužená. Nikdy jsem ji neviděla hrát tak špičkový tenis," poklonila se soupeřce osmnáctinásobná grandslamová šampionka.

Štěstím naopak zářila světová čtyřka Halepová. "Něco takového se nezapomíná. Byl to nejlepší zápas v kariéře, nikdy na to nezapomenu. Sereně to prostě dnes nešlo, to se stane každému," uvedla Rumunka, která má po dvou výhrách nakročeno do  semifinále.

Serena Williamsová má po dvou zápasech ve skupině na kontě jednu výhru a jednu prohru, o jejím případném postupu se rozhodne v posledním zápase ve skupině s Kanaďankou Bouchardovou, která oba dosavadní zápasy prohrála.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud