22. října 2014 • 15:30

To byla jízda! Halepová zničila Serenu, vyhrála i Ivanovičová

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rumunská tenistka Simona Halepová se postarala o šok na Turnaji mistryň. V Červené skupině pokořila Američanku Serenu Williamsovou a světovou jedničku v Singapuru zničila suverénně 6:0 a 6:2. Srbka Ana Ivanovičová pak porazila Kanaďanku Eugenii Bouchardovou 6:1, 6:3 a udržela si naději na postup do semifinále, musí ale v pátek zdolat rozjetou Halepovou.



Halepová ukončila vítěznou sérii Williamsové na Turnaji mistryň čítající 16 vyhraných zápasů. Američanka ovládla bez prohry vrchol sezony v letech 2009, 2012 a 2013, naposledy na Masters prohrála se starší setrou Venus v roce 2008.

"Mám za sebou nejlepší zápas v kariéře. Nedokážu popsat, jak se teď cítím. Chci si to užít a nikdy na to nezapomenu," řekla Halepová na kurtu. "Ona nepředvedla svůj nejlepší výkon, ale já hrála rychle, agresivně a dobře si otvírala kurt," dodala.

Úvod utkání byl šokující pro diváky i trenéry v hledišti. Halepová výborně returnovala, skvěle se pohybovala a především skoro nechybovala. Navíc dokázala hrát agresivně a Williamsovou po kurtu nezvykle honila. V dvacetiminutovém prvním setu povolila Američance, která jen kroutila hlavou, pouhých devět míčů. "Kanára" Williamsová dostala poprvé v sezoně a poosmé na okruhu WTA.

Ana Ivanovičová má na Turnaji mistryň stále šanci na postupFoto EPA

Williamsová se snažila vyhecovat a dávala co největší rány, ale dál chybovala, a proto nevyužila ani jeden ze šesti brejkbolů. První game Halepová soupeřce povolila až v deváté hře utkání a výměny pak začaly být vyrovnané a dlouhé. Rumunka ale dál dominovala a bez problémů dovedla zápas do vítězného konce.

"Když to shrnu, tak Simona hrála skvěle," řekla Williamsová. O její hře se to říci nedá. Udělala 36 chyb, třikrát víc než její soupeřka. "Hrála jsem trapně a mé podání by bylo dobré tak pro desetileté juniorky a mladší. Forhend jsem neměla vůbec, ten s předstihem odjel na dovolenou," snažila se Američanka prohru zlehčit.

Pouhé dvě hry v utkání získala Williamsové podruhé v kariéře. Předtím se jí to stalo před 16 lety s Jihoafričankou Krugerovou (1:6 1:6) v Oklahoma City.

Halepová poprvé v kariéře porazila první hráčku světa. Při své premiéře na Turnaji mistryň má i díky tomu na kontě už dvě výhry a nakročeno do semifinále.

Ivanovičová měla skvělý nástup do utkání s Bouchardovou a první set získala bez problémů. Ve druhé sadě odvrátila několik brejkbolů a zisk podání soupeřky ze sedmé hry ji posunul k první výhře nad mladou Kanaďankou v kariéře. Ani Bouchardová ještě není ze hry o postup. Musí ve čtvrtek porazit 2:0 Williamsovou a doufat, že Halepová stejným poměrem zdolá Ivanovičovou.

Tenisový Turnaj mistryň v Singapuru (tvrdý povrch, dotace 6,5 mil. dolarů):

Červená skupina:
Halepová (4-Rum.) - S. Williamsová (1-USA) 6:0, 6:2,

Ivanovičová (7-Srb.) - Bouchardová (5-Kan.) 6:1, 6:3.

1. Halepová 2 2 0 4:0 2
2. S. Williamsová 2 1 1 2:2 1
3. Ivanovičová 2 1 1 2:2 1
4. Bouchardová 2 0 2 0:4 0

Čtyřhra - čtvrtfinále:

Kudrjavcevová, Rodionovová (Rus./Austr.) - Makarovová, Vesninová (4-Rus.) 4:6, 6:2, 10:6.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud