3. listopadu 2014 • 16:37

Berdychův los na Turnaji mistrů. Vyzve Djokoviče, Wawrinku a Čiliče

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomáš Berdych se na tenisovém Turnaji mistrů v Londýně utká ve skupině s obhájcem titulu Novakem Djokovičem, vítězem Australian Open Stanem Wawrinkou a Marinem Čiličem, který letos triumfoval na US Open. Druhou čtveřici tvoří Roger Federer, Andy Murray a debutanti Kei Nišikori s Milosem Raonicem. Rozhodl o tom dnešní los v Londýně. Hrát se začne v neděli a soutěž pro osm nejlepších tenistů roku vyvrcholí o týden později 16. listopadu.



Berdych si na Turnaji mistrů zahraje popáté za sebou. Při předešlých čtyřech startech dokázal postoupit ze skupiny do semifinále jen v roce 2011, dál se ale nedostal.

Se světovou jedničkou Djokovičem, který Turnaj mistrů vyhrál v letech 2008, 2012 a 2013, má Berdych vysoce negativní bilanci 2:16. Nad Čiličem vede 5:4 a s Wawrinkou, na kterého narazil ve skupině i loni, prohrává 5:9.

Djokovič bude v Londýně hájit pozici světové jedničky. Do britské metropole přijede krátce po narození syna a jako čerstvý vítěz halového turnaje Masters v Paříži, kde v pěti zápasech neztratil v minulém týdnu ani set. Švýcar Federer na Djokoviče ztrácí v žebříčku 1310 bodů, neporažený vítěz Turnaje mistrů může získat maximálně 1500 bodů.

Start v Londýně si vybojoval i Španěl Rafael Nadal, na konci října však oznámil, že kvůli operaci slepého střeva Turnaj mistrů vynechá. Chirurgický zákrok má naplánovaný právě na dnešek.

Los tenisového Turnaje mistrů v Londýně (tvrdý povrch, dotace 6,5 milionu dolarů):

Dvouhra: Skupina A:
Djokovič (1-Srb.), Wawrinka (3-Švýc.), Berdych (6-ČR), Čilič (8-Chorv.).

Skupina B:
Federer (2-Švýc.), Nišikori (4-Jap.), Murray (5-Brit.), Raonic (7-Kan.).

Čtyřhra: Skupina A:
B. Bryan, M. Bryan (1-USA), Peya, Soares (3-Rak./Braz.), Rojer, Tecau (5-Niz./Rum.), Kubot, Lindstedt (8-Pol./Švéd.).

Skupina B: Nestor, Zimonjič (2-Kan./Srb.), Benneteau, Roger-Vasselin (4-Fr.), Granollers, M. López (6-Šp.), Dodig, Melo (7-Chorv./Braz.).

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud