9. prosince 2014 • 08:04

Navrátilová bude superkouč. S Radwaňskou vyhlíží grandslam

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Legendární tenistka Martina Navrátilová se vrhla na trenérskou dráhu. Osmnáctinásobná grandslamová šampionka bude pomáhat šesté hráčce světového žebříčku Polce Agnieszce Radwaňské, v jejímž týmu bude plnit roli v poslední době populárního superkouče.



Pětadvacetiletá Radwaňská spolupráci s osmapadesátiletou Navrátilovou oznámila na facebooku a nadšeně reagovala i Navrátilová. "Už se nemůžu dočkat, až začnu novou fázi mé kariéry. V noci jsem nemohla spát a přemýšlela, jak se dostanu zpátky do režimu zápasů," prozradila Navrátilová.

Navrátilová se v nedávné minulosti netajila, že by ji trenérská role lákala. Nyní rozšíří řady superkoučů, jako je mají Novak Djokovič (Borise Beckera), Roger Federer (Stefana Edberga), Andy Murray (Amélii Mauresmovou a předtím Ivana Lendla), Marin Čilič (Gorana Ivaniševiče) či Kei Nišikori (Michaela Changa).

I Radwaňská by s pomocí české rodačky ráda dosáhla na grandslamu až na vrchol. "Má pomoci v realizaci hlavních cílů: vybojovat grandslamový titul, medaili na olympiádě v Riu 2016 a uspět na Masters na konci příštího roku," řekl polským médiím hlavní trenér Radwaňské Tomasz Wiktorowski.

Navrátilová by polské tenistce měla pomáhat coby konzultantka 12 až 15 týdnů ročně, právě na nejdůležitějších turnajích sezony. Poprvé mají začít trénovat po Vánocích v Miami. "Pocházíme z podobné části světa, takže bychom si měly rozumět v tenise i v životě a to přenést do úspěšného vztahu," řekla BBC jedna z nejlepších tenistek všech dob, která byla světovou jedničkou 332 týdnů.

Největším úspěchem Radwaňské je finále Wimbledonu 2012. V pořadí WTA už byla druhá právě v létě před dvěma lety.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud