4. ledna 2015 • 07:59

Češi vstoupili do Hopman Cupu vítězně. Smetli i finalistku Wimbledonu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští tenisté Lucie Šafářová a Adam Pavlásek vstoupili vítězně do Hopmanova pohár. Na úvod soutěže smíšených párů v Perthu porazili Kanaďany Eugenii Bouchardovou a Vaska Pospisila 2:1 na zápasy.



Základ k výhře položila Šafářová . Světová šestnáctka ukázala, že to letos míní s útokem na elitní desítku žebříčku vážně - sedmou hráčku světa a poraženou finalistku posledního Wilmbledonu Bouchardovou zdolala 6:0 a 6:4 za 68 minut. "To bylo perfektní. Tlačila jsem od prvního míče a je to ten nejlepší start do sezony, jaký jsem si dokázala představit," řekla Šafářová.

Pak sice Pavlásek (240. v žebříčku ATP) prohrál podle očekávání s Pospisilem 6:7 a 2:6, ale závěrečné smíšené čtyřhře Češi dominovali. Pavlásek hrál výborně na síti, s Šafářovou se dobře doplňovali a zvítězili 6:4 a 6:2.

"Adam pomoc nepotřeboval, hrál výtečně," ocenila Šafářová dvacetiletého tenistu v rozhovoru na kurtu. "Jsem rád, že jsme to zvládli," dodal Pavlásek.

Ve skupině A se Češi ještě střetnou v úterý s Itálií a ve čtvrtek s USA, za které hraje i světová jednička Serena Williamsová . Vítěz skupiny postoupí do finále.

Skupina A:

ČR - Kanada 2:1

Šafářová - Bouchardová 6:0, 6:4, Pavlásek - Pospisil 6:7 (5:7), 2:6, Šafářová, Pavlásek - Bouchardová, Pospisil 6:4, 6:2.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud