6. ledna 2015 • 08:14

Pavlásek zazářil! S Šafářovou smetli na Hopman Cupu Itálii 3:0

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Češi tenisté si připsali na Hopmanově poháru smíšených párů druhé vítězství a mají šanci postoupit do finále. V dnešním duelu v Perthu zdolali Itálii 3:0 a o výhře rozhodli už ve dvouhrách. Lucie Šafářová porazila Flavii Pennettaovou 7:5, 6:3 a Adam Pavlásek nečekaně Fabia Fogniniho 3:6, 7:5 a 6:1.



Rozjetá Šafářová po výhře nad Kanaďankou Eugenií Bouchardovou neztratila set ani proti Pennettaové a vyhrála za hodinu a 24 minut. V Perthu tak navazuje na loňskou sezonu, zakončenou triumfem s českým týmem ve Fed Cupu.

"Triumf ve Fed Cupu pro mě moc znamenal. Byla to třešnička na dortu po skvělé sezoně a doufám, že se v ideálním případě letos dostanu do světové desítky," řekla aktuálně světová šestnáctka Šafářová na stránkách turnaje.

Dvacetiletý Pavlásek dosáhl životního výsledku. Až 239. hráč světa, který ještě nehrál turnaj okruhu ATP a převážně startuje na challengerech, zdolal světovou devatenáctku Fogniniho. "To je ohromné, je to můj nejlepší výsledek kariéry. Jsem nadšený," řekl Pavlásek, který tak přidal druhý český bod.

Ve smíšené čtyřhře na italské straně místo nemocného Fogniniho nastoupil Australan Benjamin Mitchell. Češi zápas na jeden set vyhráli 8:6.

Šafářová s Pavláskem zdolali Kanadu a Itálii a mají ve skupině A na kontě dvě výhry. Ve čtvrtek budou hrát o účast ve finále proti týmu USA, za který nastoupí světová jednička Serena Williamsová a John Isner. O titul si z Čechů naposledy zahráli Tomáš Berdych s Petrou Kvitovou, kteří soutěž v roce 2012 ovládli.
smr gpa nkr

Tenisový Hopmanův pohár smíšených dvojic v Perthu (tvrdý povrch):

Skupina A:

ČR - Itálie 2:0 po dvouhrách:

Šafářová - Pennettaová 7:5, 6:3,
Pavlásek - Fognini 3:6, 7:5, 6:1.
Šafářová, Pavlásek - Pennettaová, Mitchell (Austr.) 8:6. 

1. ČR 2 5:1 2
2. USA 1 3:0 1
3. Kanada 1 1:2 0
4. Itálie 2 0:6 0


Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud