15. ledna 2015 • 10:25

Plíšková vyzve Kvitovou. Sydney čeká české finále, slavil i Veselý

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenisový turnaj v Sydney uvidí české finále! Po Karolíně Plíškové, která v prvním čtvrtečním semifinále přejela za 55 minut Němku Angelique Kerberovou 6:3 a 6:2, postoupila do bitvy o titul i Petra Kvitová. Světová čtyřka pokořila Bulharku Cvetanu Pironkovovou 7:5 a 6:1. Jiří Veselý si podruhé v kariéře na okruhu ATP zahraje semifinále. Na turnaji v Aucklandu, do jehož hlavní soutěže se dostal z kvalifikace, dnes porazil ve čtvrtfinále Američana Donalda Younga ve dvou setech 6:2 a 6:3.



Dvojnásobná wimbledonská vítězka Kvitová se s Plíškovou střetla jednou. Loni ve Wu-chanu svedly krajanky třísetovou bitvu, z které vyšla vítězně Kvitová. "Karolína hraje výborně a na finále se těším. Bude to proti krajance trochu jiné, poznaly jsme se více při finále Fed Cupu. Má tady výborné výsledky, takže si musím dát pozor," řekla Kvitová.

Proti Češkám se Kvitové daří. V minulé sezoně ovládla všech deset zápasů a celkově už nad krajankami vyhrála na WTA Tour čtrnáctkrát v řadě.

Dvaadvacetiletá Plíšková se opět opírala o výborný servis, dala sedm es a nepovolila Němce ani jeden brejkbol. Razantnější a přesnější byla také ve výměnách a sebejistě zvítězila. "Odehrála jsem výborný zápas," pochvalovala si Plíšková na kurtu po svém prvním postupu do finále turnaje WTA kategorie Premier.

Díky účasti ve finále se Plíšková nejspíše poprvé v kariéře posune v žebříčku dvouhry do dvacítky. A ještě před druhým semifinále doufala, že se o svůj čtvrtý titul utká s Kvitovou. "Je podobná hráčka jako já a ráda bych si s ní tady zahrála finále," přála si Plíšková.

Kvitová udělala Plíškové radost. Sice nezačala proti Pironkovové dobře a prohrávala v úvodu 0:2, ale první set otočila a v koncovce získala. Zbytku zápasu už dominovala. Ve druhém setu při svém podání ztratila jen dva míče. "Konečně jsem hrála svoji hru, byla agresivní a aktivní. Jsem ráda, že jsem hrála dobře," řekla Kvitová.

Čtyřiadvacetiletá Kvitová postoupila do finále dvouhry na okruhu WTA už podvacáté v kariéře. Proti Plíškové bude útočit na patnáctý titul.

Veselý vyzve Andersona

Poprvé si jednadvacetiletý Veselý zahrál semifinále loni v květnu v Düsseldorfu, do finále se ale nedostal. Druhý pokus bude mít nyní na Novém Zélandu a jeho soupeřem v semifinále bude Kevin Anderson. S Jihoafričanem prohrál jediný vzájemný zápas vloni v prvním kole Australian Open až po pětisetové bitvě, i když získal první dvě sady.

S Youngem hrál Veselý (63. ATP) poprvé v kariéře a 56. hráče světa zdolal za jednu hodinu a jednu minutu. V souboji leváků odvrátil všechny tři brejkboly, pomohl si devíti esy a sám vzal o čtyři roky staršímu soupeři čtyřikrát servis.

Tenisový turnaj mužů v Aucklandu:

Dvouhra - čtvrtfinále:

Veselý (ČR) - Young (USA) 6:2, 6:3,
Pouille (Fr.) - Ramos (Šp.) 6:3, 6:2,
Mannarino (Fr.) - Falla (Kol.) 6:3, 6:1,
Anderson (4-JAR) - Johnson (8-USA) 6:4, 7:6 (10:8).

Tenisový turnaj mužů a žen v Sydney:

Muži:

Dvouhra - čtvrtfinále:

Kukuškin (Kaz.) - Del Potro (Arg.) 7:6 (7:5), 7:6 (7:3),
Mayer (5-Arg.) - Benneteau (4-Fr.) 6:3, 7:6 (7:4). 

Ženy:

Dvouhra - semifinále:

Karolína Plíšková (ČR) - Kerberová (5-Něm.) 6:3, 6:2,
Kvitová (2-ČR) - Pironkovová (Bulh.) 7:5, 6:1. 

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud