12. února 2015 • 14:17

Další výhra. Berdych porazil Seppiho a v Rotterdamu je ve čtvrtfinále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenista Tomáš Berdych porazil na turnaji v Rotterdamu, kde obhajuje titul, Itala Andrease Seppiho 6:0, 3:6, 6:3 a postoupil do čtvrtfinále.



Berdych nedal Seppimu v první sadě šanci. Povolil mu jen deset fiftýnů a za 21 minut mu uštědřil "kanára". Ital pak ale ukázal svoji letošní formu, díky které v Austrálii vyřadil Rogera Federera a minulý týden hrál finále v Záhřebu. Ve druhé sadě srovnal hru, vzal Berdychovi jednou servis, což mu stačilo, aby si vynutil třetí set.

V rozhodujícím setu Berdych prorazil Seppimu podání ve čtvrté hře. První mečbol měl za stavu 5:2, ale Ital konec ještě odvrátil. O hru později už Berdych souboj, v kterém dal deset es a nastřílel celkem třicet vítězných míčů, ukončil.

Berdych ještě nikdy v kariéře neobhájil titul, kterých má na kontě deset, a pokud to chce v Rotterdamu premiérově dokázat, musí nyní zdolat Monfilse (21. ATP). Francouze porazil třikrát ze čtyř zápasů, ale ten poslední mu nevyšel. Na Roland Garros s Monfilsem předloni prohrál v 1. kole dramatickou pětisetovou bitvu.

Tenisový turnaj mužů v Rotterdamu:

Dvouhra - 2. kolo:

Berdych (3-ČR) - Seppi (It.) 6:0, 3:6, 6:3,
Simon (8-Fr.) - Chardy (Fr.) 6:4, 6:3.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud