25. března 2015 • 21:00

Skvělá Nicole! Vaidišová je v Miami ve druhém kole, čeká ji Halepová

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nicole Vaidišová se po návratu k tenisu před půl rokem raduje z premiérového vítězství na okruhu WTA. Na prestižním turnaji v Miami, kde startuje díky divoké kartě, bývalá sedmá hráčka světa porazila Maďarku Timeu Babosovou 6:1 a 7:6. Nyní ji čeká světová trojka a vítězka předchozího podniku v Indian Wells Rumunka Simona Halepová.



Pětadvacetiletá Vaidišová dnes oslavila první výhru mezi elitou po pěti letech. Na jaře 2010 totiž skončila kvůli zdravotním problémům a ztrátě motivace.

Návrat oznámila loni v září, odehrála osm turnajů nižší kategorie ITF a na WTA Tour se dostala poprvé před třemi týdny v mexickém Monterrey. V hlavní soutěži si však zahrála jen jednou.

V Miami jí proti Babosové skvěle vyšel začátek. O čtyři roky mladší soupeřce hned prolomila servis a suverénně vyhrála úvodní set 6:1. Dalším brejkem začala druhou sadu, jenže ve čtvrtém gamu podání ztratila. Vyrovnaný průběh vyvrcholil tie-breakem, v němž měla česká tenistka navrch 7:4.

Vítězný návrat do světa velkého tenisu Vaidišová oslavila po hodině a 21 minutách hry, pomohla si devíti esy a neudělala žádnou dvojchybu. Ze šesti brejkbolů proměnila polovinu, sama se ubránila ztrátě podání pětkrát.

Dvouhra - 1. kolo:

Čong Hjon (Korea) - Granollers (Šp.) 6:0, 4:6, 6:4,
Sock (USA) - Soeda (Jap.) 6:3, 6:4.

Ženy:

Dvouhra - 1. kolo:

Vaidišová (ČR) - Babosová (Maď.) 6:1, 7:6 (7:4),
U. Radwaňská (Pol.) - Vandewegheová (USA) 6:4, 6:7 (2:7), 6:3.



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud