17. dubna 2015 • 11:41

Berdych je v semifinále. Raonic odstoupil už v prvním setu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomáš Berdych si zahraje na antukovém turnaji Masters v Monte Carlu potřetí v kariéře semifinále. Postup mu usnadnilo zranění Kanaďana Milose Raonice, který zápas vzdal za stavu 5:2 pro českého tenistu. Limitovala ho pravá noha. Berdychovým sobotním soupeřem v boji o postup do finále bude Francouz Gaël Monfils.



Devětadvacetiletý Berdych dnes nastupoval na kurt s nepříznivou vzájemnou bilancí 1:3, ale první zápas s Raonicem na antuce pro něj dopadl vítězně. Rodák z Černé Hory od začátku vypadal, že není ve své kůži. Ve třetím gamu mu Berdych poprvé prolomil servis, a když využil další brejkbol v sedmé hře, Raonic ohlásil skreč.

Český tenista si zajistil postup už po půlhodině hry a ušetřil síly pro boj o finále. S Monfilsem hrál zatím šestkrát a prohrál jen jednou předloni na antuce Roland Garros hned v 1. kole. Monfils v dnešním čtvrtfinále vyprovodil Bulhara Grigora Dimitrova po setech 6:1 a 6:3.

O titul v Monte Carlu ještě Berdych nehrál, do semifinále na tamní antuce prošel již v letech 2007 a 2012. Letošní bilanci na okruhu ATP si osmý tenista světa zlepšil na 26 výher a šest porážek, v semifinále je v sezoně pošesté ze sedmi turnajů.

 "Zatím se mi daří, jsem opravdu dobře připravený," uvedl Berdych, jenž vstoupil do sezony pod vedením nového kouče Daniho Vallverdua. "Udělal jsem, co se dalo, přešel jsem na antuku hned po Miami a tohle je dobré znamení. Daří se mi zakončovat výměny," pochvaloval si český tenista.

Do semifinále prošla hladce světová jednička Novak Djokovič. Srbský favorit porazil 6:0, 6:3 Chorvata Marina Čiliče a v atraktivním duelu o finále ho čeká Rafael Nadal. Osminásobný vítěz turnaje zdolal ve španělské čtvrtfinálové bitvě po dvou hodinách a 44 minutách 6:4, 5:7 a 6:2 Davida Ferrera.

Tenisový turnaj mužů v Monte Carlu (antuka, dotace 3,288.530 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Berdych (6-ČR) - Raonic (4-Kan.) 5:2 skreč,
Monfils (14-Fr.) - Dimitrov (9-Bulh.) 6:1, 6:3,
Djokovič (1-Srb.) - Čilič (8-Chorv.) 6:0, 6:3.
Nadal (3-Šp.) - Ferrer (5-Šp.) 6:4, 5:7, 6:2.

Semifinálové dvojice:
Berdych - Monfils,
Djokovič - Nadal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud