27. dubna 2015 • 16:50

Nová Kvitová? Vondroušová už je ve stejné stáji a chce titul z Paříže

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

859 míst ve světovém žebříčku jako by zmizelo. Patnáctiletá dorostenka Markéta Vondroušová sice na svém prvním turnaji WTA v Praze skončila už ve finále kvalifikace, ovšem Černohorce Dance Koviničové dala při výsledku 5:7, 6:7 (7) pořádně zabrat. Loňská semifinalistka wimbledonské juniorky teď myslí na grandslamový mládežnický titul.



Na jedné straně hráčka s číslem 965 v žebříčku, na té druhé dívka z hrany první stovky. Přes tento nepoměr to byl hodně těsný zápas. Markéta Vondroušová držela v prvním setu tři setboly, v druhém padla až v tie-breaku.

„Za stavu 5:4, 40:15 jsem tam měla nahrané míče, bekhend do volného kurtu. Příště musím hrát ještě odvážnějši, v klidu, hlavou,“ líčila Vondroušová. „Byla jsem nervozní, věděla jsem, že mám na dosah první set. Začala jsem hrát opatrně a pak jsem prohrála. Po mečbolu jsem nevěděla, že jsem dohrála, chtěla jsem si jít sednout na lavičku a pokračovat...“

Vondroušová má i tak za sebou dobrý vstup do světa WTA. V kvalifikaci nejdřív překpavivě vypráskala zkušenou Andreu Hlaváčkovou a pak jí vzdala Ons Jabeurová z Tuniska. Je to pro ni další úspěch po finále z turnaje ITF v Šarm as-Šajchu.

Ve stejné stáji jako Kvitová a spol.

Levoruká hráčka už v hodně mladém věku sbírá vítězství mezi juniorkami.  Vloni byla v semifinále mládežnických  turnajů na Roland Garros i ve Wimbledonu, letos vyhrála ve čtyřhře spolu s Miriam Kolodziejovou juniorku na Australian Open. A stejně jako velké české tenisové hvězdy už patří do stáje manažera Miroslava Černoška.

Právě v Praze vstoupila talentovaná tenistka, přirovnávaná k Petře Kvitové, do nové části své kariéry. Místo dosavadního trenéra Zdeňka Kubíka na ni dohlíží Dušan Karol a bývalý reprezentant Jiří Hřebec.

„Trénovala jsem s panem Kubíkem tři roky. Dal mi, co mohl, už jsme spolu neměli co zlepšovat,“ vysvětluje Vondroušová. „Oba trenéři mi radí spolu. S panem Hřebcem hodně mluvím, když při trénincích sedím na lavičce. Dává mi rady – popisuje mi, co v kariéře zažil a jak se mám v určitých situacích zachovat.“

Proti zkušenější Koviničové ukázala Vondroušová, že má šanci na brzký výtah vzhůru žebříčkem.

„Určitě na to má. Hraje dobře, ještě je levačka s dobrou předvídavostí. Snaží se do toho chodit, servíruje,“ hodnotí reprezentantka Lucie Hradecká .

„Nejvíc musíme pracovat na servisu, myslím, že úderově jim stačím,“ věří Vondroušová, kterou koncem měsíce čeká první vrchol sezony při juniorce v Paříži.

„Obhajuju semifinále a finále debla, chtěla bych to obhájit a přinejmenším jednu juniorku vyhrát,“ hlásí Vondroušová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud