21. června 2015 • 16:27

Zakletý Birmingham, na titul nedosáhla Plíšková ani duo H+H

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN TENISOVÝCH VÝSLEDKŮ | Česká tenistka Karolína Plíšková na svůj první titul na trávě nedosáhla. Ve finále turnaje v Birminghamu podlehla Angelique Kerberové 7:5 (5), 3:6 a 6:7 (4) a bude si muset zřejmě počkat i na svůj posun do první desítky žebříčku. Ve finále čtyřhry Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou prohrály se španělskou dvojicí Muguruzaová, Suárezová dvakrát 4:6.



"Mám za sebou dobrý týden. Když jsem sem jela, tak jsem s finále nepočítala. Extra jsem se na to nepřipravovala, ale teď prohra samozřejmě hodně mrzí. Dělala jsem, co jsem mohla, ale Angie hrála skvěle," řekla Plíšková.

Plíšková odešla ze svého jubilejního desátého finále v kariéře poražena za dvě hodiny a 16 minut. Už v prvním setu prokázala velkou bojovnost, když za stavu 4:5 odvrátila čtyři setboly a nakonec zvítězila v tie-breaku 7:5. Druhou sadu zahájila třiadvacetiletá rodačka z Loun brejkem, ale následně si dvakrát prohrála podání a Kerberová dovedla set k vítězství.

"Kdybych ten brejk potvrdila, tak se vše mohlo vyvíjet jinak," litovala Plíšková ztracené výhody na začátku druhého setu. "Ona potom hrála moc dobře a nedělala tolik chyb. Musela jsem zahrát vítězné míče, nebo eso, abych si něco uhrála."

V rozhodujícím setu šla Němka za stavu 5:4 podávat na vítězství v turnaji, ale Plíškové se povedlo vyrovnat a vynutila si tie-break, který tentokrát zvládla lépe její soupeřka. "Tie-break už je o náhodě. Ona zahrála líp a zasloužila si to," řekla Plíšková.

Ve finále letos neuspěla Plíšková už potřetí, jediný titul vybojovala v květnu v pražské Stromovce. Na trávě hrála o turnajový triumf poprvé a dopadla stejně jako před ní v Birminghamu Helena Suková (1990) a Barbora Strýcová (2014). Turnaj tak dál čeká na českou vítězku.

Kerberová proměnila i třetí letošní finálovou účast v titul a poprvé v kariéře vyhrála v jedné sezoně tři turnaje. V dubnu uspěla v Charlestonu a pak i ve Stuttgartu. S Plíškovou prohrála předchozí dva zápasy letos v Sydney a loni v Norimberku, dnes si vylepšila vzájemnou bilanci na 3:2.

O titul ve čtyřhře hrají Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou.

Tenisový turnaj žen v Birminghamu (tráva, dotace 731.000 dolarů):

Dvouhra - finále:

Kerberová (4-Něm.) - Kar. Plíšková (6-ČR) 6:7 (5:7), 6:3, 7:6 (7:4)

Murray vyhrál počtvrté turnaj v Queen's Clubu

Andy Murray vyhrál už počtvrté tenisový turnaj na trávě v Queen's Clubu. Po dohrávce se Srbem Viktorem Troickým zvládl o dvě hodiny později i finále proti Kevinu Andersonovi a nenasazeného Jihoafričana porazil 6:3, 6:4. Po dvou antukových titulech z Mnichova a Madridu získal třetí trofej v sezoně.

Murray měl dnes náročný den, ale přípravu na Wimbledon zvládl skvěle. Sobotní semifinále s Troickým přerušilo nejprve soupeřovo poraněné rameno a pak déšť. K dohrávce nastoupili za stavu 3:3, turnajová jednička vyhrála 6:3, 7:6 a měla zhruba dvě hodiny na to, aby nabrala síly na poslední bitvu.

"V obou dnešních zápasech jsem předvedl slušný výkon, s postupem týdne jsem se zlepšoval a snad mi to tak vydrží až do Wimbledonu," řekl třetí tenista žebříčku po 34. titulu v kariéře.

Tenisový turnaj mužů v Londýně (tráva, dotace 1,696.645 eur):

Dvouhra - finále:

Murray (1-Brit.) - Anderson (JAR) 6:3, 6:4.

Semifinále:

Murray - Troicki (Srb.) 6:3, 7:6 (7:4).

V Halle poosmé dominoval Federer

Roger Federer vyhrál před Wimbledonem už poosmé turnaj na trávě v německém Halle. Ve finále porazil Itala Andrease Seppiho 7:6, 6:4. Třiatřicetiletý švýcarský tenista získal 86. titul v kariéře a opět se přiblížil Ivanu Lendlovi. Rodák z Ostravy vyhrál 94 turnajů, v čele žebříčku je Jimmy Connors se 109 triumfy.

Druhý hráč světového žebříčku Federer v této sezoně ovládl čtvrtý turnaj a na trávě oslavil 15. titul v kariéře. Seppimu podlehl v lednu na Australian Open ve 3. kole a také dnes s ním měl problémy. Ale když odvrátil dva setboly a získal první sadu, po brejku v posledním gamu druhého setu nedopřál Italovi další senzační úspěch.

Tenisový turnaj mužů v německém Halle (tráva, dotace 1,696.645 dolarů):

Dvouhra - finále:

Federer (1-Švýc.) - Seppi (It.) 7:6 (7:1), 6:4.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud