Jan Jaroch
24. června 2015 • 18:30

Fanoušci spílají Bouchardové: Kvůli modelingu nemáš čas na tenis!

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Finalistka Wimbledonu 2014, tohle oslovení už Eugenii Bouchardové nikdo nevezme. Rok po největším úspěchu kariéry ale jednadvacetiletá princezna tenisu chřadne, brodí se bahnem porážek. Kritiku schytává ze všech stran. Hraje si na modelku a nepracuje, chová se jako fracek. Nebyla by to ale „kanadská Šarapovová“, kdyby nezůstala za všech okolností sebevědomá.



Wimbledonská tráva je pro Eugenii Bouchardovou zelenější než pro většinu ostatních. All England Club miluje, v roce 2012 tam ovládla juniorku, loni se přihnala mezi dospělými až do finále, než ji vyřídila Petra Kvitová. „Kdybych si mohla vybrat jeden grandslam, který vyhraji, bude to právě Wimbledon,“ neslevuje z nejvyšších cílů.

Právě teď má ale potíž vyhrát alespoň jeden zápas, natož pak sedm za sebou, které jsou ke grandslamu potřeba. Včerejší výhra v Eastbourne byla teprve druhou z posledních jedenácti utkání. Jako by si po průlomovém roce, kdy vyletěla až k nebesům, spálila křídla. Nejde o nic neobvyklého, tohle potkává řadu dalších. Pohledná blondýna Bouchardová, kterou marketingoví experti před měsícem zvolili za sportovce s největším reklamním potenciálem, je však křiklavým případem.

Tenistka s pověstí železné lady je najednou na kurtu křehká. Prohrává třísetové zápasy, jež loni přebojovávala jako buldok. Od chvíle, co sezonu odstartovala čtvrtfinálem Australian Open, se veze dolů. „Čekala jsem, že letošek bude ještě lepší než loňský rok. Varovali mě, že může přijít krize. A teď je tady,“ vypráví svým hlubokým hlasem. A po bouchardovsku si neodpustí rýpnout do ostatních. „Nesložím se, když prohraju pár dalších zápasů. Vždyť je to jenom tenis. Lidi ale začnou hrozně rychle vyšilovat. Snažím se jich nevšímat.“

V prosinci se upsala do stáje IMG models, vlivná agentura ji začala po světě prodávat i přes její vzhled. Absolvovala mnoho focení pro prestižní časopisy, zařadila se mezi skutečné sportovní celebrity. Ale když přestala vyhrávat, slova kritiků se stala o to ostřejšími. „Tyhle komentáře už mě unavují. Nevěděla jsem, že musím trénovat 24 hodin denně. Kdybych nefotila, třeba bych vyrazila na nákupy. Znamená to tedy, že už nesmím chodit po obchodech nebo do kina? Ať si kritizují, já už v životě něco dokázala!“ rozohní se Bouchardová, silná osobnost, jež bere tenis jako džungli.

Opakuje, že si v šatně nehledá kamarádky, soupeřky jsou pro ni jen postavy bez tváří, které musí porazit, aby dosáhla svých cílů. I proto rozhodně není v šatně v popředí hitparády oblíbenosti. Zvlášť poté, co ztropila extempore během fedcupového zápasu s Rumunskem. Po losu si odmítla podat ruku se svou příští soupeřkou Alexandrou Dulgheruovou. Naběhla si ukrutně, oba své zápasy za víkend prohrála a ještě si z ní Rumunky utahovaly.

„Tu ruku jsem jí asi měla podat, abych předešla všemu tomu humbuku, který taková maličkost vyvolala,“ vrací se zpět. „Každý vždycky říká: Buď sama sebou. A když se tak chovám, hned mě opravují a protiřečí si. Jen se snažím být sama sebou. Na turnaje jezdím pracovat, ne se kamarádit s ostatními. Taková jsem a nehodlám se měnit,“ tvrdí.

Je chladná, ambiciózní. Po loňské životní sezoně zapudila svého trenéra Nicka Saviana a v únoru začala pracovat se Samem Sumykem, jenž dovedl Victorii Azarenkovou na první místo žebříčku. Jejich spolupráce jde zatím od špatného k horšímu. „Ale já vytrvám, zase budu vyhrávat,“ hlásá tenistka tvrdá jako žula.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud