28. srpna 2015 • 21:17

Šafářová je v New Havenu ve finále, o titul může hrát s Kvitovou

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lucie Šafářová porazila v semifinále tenisového turnaje v New Havenu Ukrajinku Lesju Curenkovou 6:2, 7:6 a zahraje si třetí letošní finále. Vítězka únorového turnaje v Dauhá, která pak bojovala neúspěšně o titul na French Open, se utká s vítězkou zápasu mezi Petrou Kvitovou a Dánkou Caroline Wozniackou. Druhé semifinále začne po půlnoci SELČ.



Čtvrtá nasazená Šafářová vstoupila do souboje s přemožitelkou Barbory Strýcové i Karolíny Plíškové výborně. Hned v prvním gamu jí sebrala servis, v sedmé hře uspěla při podání Curenkové znovu a druhý brejk v zápase hned Šafářová potvrdila. Curenková tak poprvé na turnaji ztratila set.

V druhém setu opět Šafářová vzala soupeřce servis, ale následně také svůj poprvé v utkání ztratila. Česká tenistka sice ovládla další tři gamy, přesto se konalo drama. Stejnou šňůru předvedla Curenková. Za stavu 4:4 jí brněnská rodačka zase vzala podání, ale pak neproměnila mečbol a bylo vyrovnáno na 5:5.

Zápas dospěl do tie-breaku, v kterém Šafářová ze stavu 3:4 dokázala otočit stav, měla dva mečboly a tentokrát hned na první pokus uspěla. "Jsem ráda, že jsem to dokázala ve dvou setech. Hrála jsem v koncovce agresivněji a chodila si pro vítězné míče," řekla Šafářová v televizním rozhovoru.

V generálce na US Open bude útočit na šestý triumf v kariéře a vůbec poprvé by mohla slavit dvakrát v jednom roce. "Prožívám skvělou sezonu, ale dál na sobě tvrdě pracuji a plním si své sny," uvedla světová šestka.

Dvouhra - semifinále:

Šafářová (4-ČR) - Curenková (Ukr.) 6:2, 7:6 (7:4).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud