5. října 2015 • 15:30

Slovák Kližan: Smog v Pekingu? Šel jsem zvracet, už tu hrát nebudu!

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neměl vůbec žádnou šanci. V zápase prvního kola turnaje v Pekingu vzdoroval Martin Kližan italskému tenistovi Fogninimu pouhou hodinu, než odešel poražen jednoznačně 2:6, 1:6. Po utkání si však zlost vylil především na počasí. "Byl tak extrémní smog, že jsem se šel po utkání vyzvracet, jak mi bylo zle," uvedl na sociálních sítích slovenský tenista. 



Nemaže se s tím. Co si myslí, to také řekne. Rodák z Bratislavy již několikrát v minulosti ukázal, že se diplomatickými vyjádřeními nezdržuje. Nejinak tomu bylo po jeho pondělním debaklu s Fogninim.

Utkání dvou temperamentních tenistů mělo rychlý průběh. Po hodině hry ho vyhrál osmadvacátý tenista světa, když Kližanovi dovolil jen tři gamy. Zatímco italský hráč se mohl v klidu připravovat na dalšího soupeře, slovenský tenista si svoji frustraci vylil na Facebooku. 

V Pekingu se opravdu nemají čím chlubitFoto facebook.com

"Bez ohledu na výsledek dnešního zápasu... Dnes tady v Pekingu byl tak extrémní smog, že po půl hodině hraní jsem začal extrémně kašlat po každé výměně a po zápase jsem musel jít zvracet," psal Kližan na svých stránkách.

Pak však ještě přitvrdil. "V tomhle městě je tak extrémní smog, že kvůli mému zdraví, které by mělo být prioritou každého pořadatele, budu muset tento turnaj vynechat z mého kalendáře pro zbytek mojí tenisové kariéry." Vše doplnil grafickým znázorněním zobrazující "kvalitu" vzduchu v čínském hlavním městě. 

Martin Kližan se před nedávnem rozešel s českým koučem Martinem Dammem, který však stále výkony svého bývalého svěřence sleduje.

"Je o něm známé, že má talent, ale to nestačí. Martinovi chybí vůle, každý si musí uvědomit, čeho chce v tenisu dosáhnout, co obětovat. A on se nedokáže tomuto řádu přizpůsobit," popisuje Kližana bývalý vynikající deblista.

Martin Kližan letos na okruhu vyhrál jediný turnaj v Casablance, za svoji kariéru má tři turnajové vavříny. V žebříčku mu patří 42. pozice, nejvýše byl čtyřiadvacátý.

Martin Kližan hodně ostře vyjádřil svůj názor na počasí v hlavním čínském městěFoto facebook.com

 

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud