Pavel Novotný
21. října 2015 • 09:00

Hraju nejlepší tenis v životě. A vůbec nejsem unavený, žasne Djokovič

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dělá si, co chce. Důkaz? V žebříčku má na prvním místě 16 785 bodů, druhý Andy Murray  zhruba polovinu. Novak Djokovič tenisovou sezonu 2015 zcela ovládl. Vyhrál devět turnajů, z toho tři grandslamy, vydělal si téměř 16 milionů dolarů, ze 78 zápasů prohrál pět. "Hraju nejlepší tenis kariéry," přiznává rodák z Bělehradu.



A to stále nemusí být vše. Osmadvacetiletý tenista hodlá sezonu snů završit na blížícím se Turnaji mistrů, kde bude jako všude jasným favoritem.

Podobnou sezonu zažil Srb v roce 2011, kdy se mohl pyšnit také  neuvěřitelnou bilancí 70:6, přičemž sezonu zahájil, čtete dobře, 43  vyhranými duely v řadě, čímž překonal rekord legendárního Johna McEnroa.

Svoji dominanci potvrdila světová jednička i na v neděli skončeném turnaji série Masters v Šanghaji, kde neztratila ani set. "V Šanghaji a v Pekingu jsem odehrál jedny z nejlepších zápasů v mém životě," potvrdil desetinásobný grandslamový šampion.

Další vítězství pro Novaka DjokovičeFoto Reuters

Jeho slovům lze opravdu věřit. Se soupeři si pohrával, bez většího úsilí ničil jednoho za druhým. Nejpernější chvíle zažíval v Šanghaji ve čtvrtfinále s Tomicem, který ho přinutil bojovat o vítězství v jednom ze setů v tiebreaku.  

"V posledních dvou týdnech hraji nejlepší tenis v životě," prohlásil srbský fenomén po finálovém šanghajském vítězství nad Tsongou 6:2, 6:4.

"Vůbec se navíc necítím být unavený. Jsem v zápasech plně koncentrován, cítím energii a chuť. Díky tomu se mi daří udržet moji hru na té nejvyšší úrovni. To, že jsem během dvou turnajů vyhrál všechny zápasy ve dvou setech, je něco neskutečného," říká svěřenec Mariana Vajdy a Borise Beckera.

"Nikdy v životě jsem nehrál líp. O tom není pochyb. Všechno funguje naprosto skvěle," dodává úřadující světová jednička.

A na závěr špatná zpráva pro všechny, kdo by snad chtěli na výsostné postavení Djokoviče v nejbližší době zaútočit. "Nehodlám propadnout nějaké euforii, je to pomíjivé. Ale v jednom mám jasno. Na toto úrovni chci hrát ještě mnoho let".

NOVAK DJOKOVIČ
narozen: 22.5. 1987 v Bělehradě
výška/váha: 188 cm/78 kg
vyhraných turnajů: 57
vyhraných grandslamů: 10
vyhrané/prohrané zápasy (2015) 73-5
Prize Money (celkem) 15 986 989 dolarů
na žebříčku: 1. místo

Novak Djokovič nemá v současném tenise konkurenci
Novak Djokovič nemá v současném tenise konkurenci

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud