2. listopadu 2015 • 13:45

Kvitová v klubu milionářek. Jen 12 tenistek v historii vydělalo víc

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Náplast v hodnotě 894 tisíc amerických dolarů, tedy asi 22 milionů korun, přiložili pořadatelé Masters na finálovou prohru Petry Kvitové. Singapurský zisk dostal českou tenistku na třinácté místo historie, co se tenisových výdělků týká. Zařadila se tak do klubu „dvacetimilionových“ veličin, jemuž o parník vévodí Serena Williamsová (74 milionů dolarů na prize money za kariéru). Jeho novou členkou je také šampionka Masters Agnieszka Radwaňská.



Kvitová , jež má status profesionálky od roku 2006, si dosud jen tenisem přišla na 20 141 180 dolarů (před zdaněním), což je podle aktuálního kurzu 495 milionů korun. Je zřejmé, že v kariéře překoná i nejlépe vydělávající českou rodačku dějin Martinu Navrátilovou, která má před ní nyní náskok jen 1,5 milionu dolarů.

Jak dramaticky rostou tenisové odměny, dokumentuje i srovnání s čtyřnásobnou grandslamovou šampionkou Hanou Mandlíkovou. Ta zářila v osmdesátých letech a na konto si připsala „jen“ 3 340 959 dolarů, tedy šestkrát méně co nyní Kvitová.

Ta se posledních pět sezon pravidelně umisťuje v elitní desítce nejlépe vydělávajících tenistek roku. Díky výsledku na Turnaji mistryň letos potřetí v kariéře překročila hranici 3 milionů za rok.

Její nejziskovější sezonou zůstává 2011, při níž ovládla Wimbledon a bez porážky také Masters. Především to jí vyneslo 5,1 milionu dolarů.

Loni se s druhým wimbledonským titulem dostala na 4,8 milionu, letos dělá její tenisový profit lehce přes 3 miliony.

Rodačka z Fulneku je známa tím, že stav svého konta příliš nesleduje. Když loni ve Wimbledonu vyhrála svou nejvyšší jednorázovou odměnu 2 743 125 dolarů, ani její přesnou výši neznala.

„Moc mě to nezajímá. Teď nevím, jestli je to dobře nebo špatně, ale prostě to tak je,“ vyprávěla v All England Clubu s tím, že se o peníze nestará. „Nejsem typ, co by investoval, o peníze se staral. Mám paní, která to pro mne dělá, té věřím. Jsme už spolu hrozně dlouho a všechno klape. Nemám důvod to měnit,“ řekla s tím, že by ráda přispěla rodičům na nové bydlení.

„Doufám, že jednou budu moct přispět našim na barák, který už snad někdy začnou stavět, bavíme se o tom už dlouho. Ráda bych jim to takhle vrátila. Sama nic nepotřebuju, jsem spokojená.“

NA PŘEHLED 13 NEJLÉPE VYDĚLÁVAJÍCÍCH TENISTEK (V DOLARECH) SE PODÍVEJTE VE FOTOGALERII

13. MÍSTO: Petra Kvitová (20 141 180 dolarů)
13. MÍSTO: Petra Kvitová (20 141 180 dolarů)

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud