22. prosince 2015 • 13:05

Vládnou čtvrtý rok v řadě! Tenisty roku jsou Williamsová a Djokovič

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtvrtým rokem v řadě byli vyhlášeni nejlepšími světovými tenisty sezony podle federace ITF Serena Williamsová a Novak Djokovič. Čtyřiatřicetiletá Američanka zvítězila celkově už pošesté, o šest let mladší Srb popáté, ale anketě kraluje nepřetržitě. Williamsovou v roce 2011 předčila tehdejší wimbledonská vítězka Petra Kvitová. Zbývající ceny americká hvězda převzala v letech 2009 a 2002.



Williamsová vyhrála letos tři ze čtyř grandslamů Australian Open, Wimbledon a Roland Garros, na US Open vypadla nečekaně v semifinále. Z 56 zápasů na okruhu prohrála jen tři a rok znovu zakončila jako světová jednička.

Podobně suverénní je Djokovič . V roce 2015 získal jedenáct titulů, nejvíce v kariéře, včetně tří z grandslamů v Melbourne, Wimbledonu a New Yorku. Na pařížské antuce prohrál až ve finále. Jeho letošní bilance je impozantní: 82 výher a šest porážek, žebříček ATP zakončil v čele počtvrté.

"Sezonu jsem měl nejlepší v kariéře s mnoha skvělými okamžiky. To mě ještě více inspiruje k pokračování a doufám, že na podobné úrovni se udržím i v novém roce," citoval web ITF rodáka z Bělehradu.

Šampiony ve čtyřhře jsou švýcarsko-indická dvojice Martina Hingisová, Sania Mirzaová a mezi muži Nizozemec Jean-Julien Rojer a Rumun Horia Tecau. Všichni vítězové převezmou ceny na slavnostní večeři 31. května během pařížského turnaje Roland Garros.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud