5. ledna 2016 • 10:25

Konec pestrobarevných úborů! Berdych se převlékl do tří pruhů

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bílo-modře pruhované triko evokující argentinský fotbalový dres? Úbor s květovaným vzorem připomínající havajskou košili? Módním výstřelkům Tomáše Berdycha na kurtech odzvonilo. Poslední tři roky byl nejlepší český tenista pod smlouvou s módní značkou H&M, díky níž ho často nebylo možné přehlédnout. Švédský oděvní gigant se však přestal ve světě tenisu angažovat a Berdych musel hledat nového sponzora.



Netrvalo to dlouho, od roku 2016 bude reprezentovat tři pruhy společnosti adidas. Sportu to potvrdily zdroje z tenistova okolí. První zápas v novém oblečení odehraje Berdych dnes v Dohá proti Ukrajinci Sergeji Stachovskému.

Pro adidas je český tenista zajímavým úlovkem. Loni stáje německé společnosti opustil Andy Murray, další prominentní klient značky Jo-Wilfried Tsonga odehrál nevýraznou sezonu. A tak je Berdych aktuálně žebříčkově nejlepším mužem, který tři pruhy reprezentuje. Mezi ženami patří k nejvýraznějším tvářím Simona Halepová, Caroline Wozniacká a Ana Ivanovičová.

Berdych hrál po celou kariéru v oblečení od firmy Nike, než na začátku sezony 2013 přestoupil pod švédská křídla. A nyní si vyzkouší třetího oděvního sponzora. Už na sklonku roku při exhibiční lize IPTL testoval jeho boty, nyní přidá zbytek vybavení. A může si říct, že jde ve stopách Ivana Lendla. Právě tahle česká legenda patřila v minulosti k velkým tvářím značky.

Tomáš Berdych v extravagantním oblečením od společnosti H&M
Tomáš Berdych v extravagantním oblečením od společnosti H&M

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud