Jan Jaroch
17. února 2016 • 04:40

Berdych vábí krásku Plíškovou. Chce s ní olympijskou medaili z Ria

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři šance na olympijskou medaili si hodlá dát Tomáš Berdych v brazilském Riu de Janeiro. Kromě singlu plánuje nastoupit ve čtyřhře po boku Radka Štěpánka a již si vybral i partnerku pro mix. Měla by jí být Karolína Plíšková. Před čtyřmi lety se na olympijské trávě v Londýně vrátila smíšená čtyřhra do programu Her a Andy Roddick prohlásil: „Závodil bych i v plivání na dálku, když za to můžu mít olympijskou medaili.“



V sezoně 2016 má podobné myšlenky i Tomáš Berdych . „Je to nejkratší cesta k medaili,“ vyhlásil nejlepší český tenista v prosinci. A od jeho manažera přilétla obratem poznámka, že se již dvě hráčky poptávaly, jaké budou jeho olympijské plány se smíšenou čtyřhrou.

Po dvou měsících se zdá, že již je rozhodnuto. Třicetiletý Berdych to naznačil při předturnajové tiskové konferenci v Marseille. „Pokud se nic nezmění a vše půjde dobře, rád bych nastoupil ve všech třech soutěžích. Olympiáda je jednou za čtyři roky, tak proč se nepokusit něco uhrát. V deblu je to velmi jednoduché, jasnou volbou je Radek ( Štěpánek ), už toho máme spolu dost odehráno a je to pro mě ten pravý parťák. Mezi ženami je to těžší rozhodování, ale preferoval bych Plíškovou . Už má i v deblu svoje zkušenosti, hraje výborně singl, má skvělé podání,“ prohlásil Berdych. A podle informací Sportu nebyl jeho výrok pouhým výstřelem naslepo.

Pavouk olympijské smíšené čtyřhry čítá pouze 16 párů. Začíná se tedy rovnou v osmifinále, už za tři vyhrané zápasy berete medaili. A elitní singlisté se dokázali před čtyřmi lety v Londýně prosadit. Ve finále porazil běloruský pár Victoria Azarenková – Max Mirnyj britské konkurenty Andyho Murrayho s Laurou Robsonovou. Ti v úvodním kole těsně vyřadili český pár Radek Štěpánek – Lucie Hradecká .

I pro Rio již je znám jeden hvězdný tým. Bude jím Roger Federer s Martinou Hingisovou , v jednání jsou ale i další. Například Rafael Nadal po boku Garbiňe Muguruzaové.

Berdycha čekají v Riu již čtvrté olympijské hry kariéry a mohl by si na nich odbýt mixovou premiéru. Se smíšenou čtyřhrou dosud nemá příliš zkušeností. Absolvoval ji při třech ročnících Hopman Cupu, na nichž startoval. S Lucií Šafářovou prohráli všech pět svých zápasů (Hopman Cup 2007 a 2008), na jedinou výhru dosáhl v roce 2012 s Petrou Kvitovou . Vše ale nasvědčuje tomu, že pro Rio bude mít novou parťačku.

Karolína Plíšková má v mixu kariérní bilanci 3:2, při letošním Hopman Cupu si v něm zdatně počínala po boku Jiřího Veselého . V kombinaci s Berdychem by vytvořili pár ranařů se skvělým podáním, kteří by sázeli víc na sílu než šikovnost u sítě. I tak si ale mohou na betonových kurtech Jižní Ameriky medaili vystřílet.

 

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud