19. února 2016 • 19:10

Strýcová válí! V Dubaji zdolala Garciaovou a zahraje si o titul

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Barbora Strýcová postoupila na turnaji v Dubaji poprvé od října 2014 do finále dvouhry na okruhu WTA. Devětadvacetiletá fedcupová vítězka dnes v semifinále udolala Caroline Garciaovou z Francie za dvě a čtvrt hodiny 6:2, 3:6 a 6:3.



"Je skvělé, že jsem ve finále, nemůžu tomu ani uvěřit," řekla Strýcová na tiskové konferenci. O titul se utká s Italkou Sarou Erraniovou. Bývalá pátá hráčka světového žebříčku porazila Ukrajinku Elinu Svitolinovou dvakrát 6:4.

Strýcová, jež ve čtvrtfinále porazila bývalou světovou jedničku Anu Ivanovičovou ze Srbska, prvnímu setu dominovala. "Skvěle jsem cítila míč a hrála bez chyb," řekla. Ve druhém už svěřenkyně kouče Tomáše Krupy vedla 2:0, ale pak přišla o čtyři hry v řadě i o sadu. "Trošku jsem zvadla a potřebovala se zase nabudit," řekla.

V rozhodujícím třetím setu si hráčky na úvod vyměnily servis a rozhodující brejk získala Strýcová v osmé hře. Při svém podání pak odvrátila za stavu 15:40 dva brejkboly. "Řekla jsem si: 'Jdi to toho, protože nemáš co ztratit. Dej eso!'" prozradila a jak řekla, tak udělala. Na závěr trefila dvě esa po sobě, svá jediná dvě v utkání. "Nejsem moc vysoká a dát dvě esa po sobě je skvělé. Mám z toho radost."

Strýcová si zahraje šesté finále v kariéře, přičemž z titulu se radovala jen jednou v kanadském Québec City v roce 2011. Vylepšit bilanci se zkusí proti Erraniové, kterou zatím porazila jen jednou ze šesti zápasů a naposledy s ní prohrála loni na trávě v Eastbourne. "Ze dvou mečbolů, takže jí mám co vracet. Těším se, je to finále a zkusím si ten zápas užít," řekla Strýcová.

Erraniová, aktuálně 22. v žebříčku, si v Dubaji zahraje finále podruhé, před třemi lety v něm nestačila na Petru Kvitovou . "Byly to strašně dlouhé výměny, každý bod byl hrozný boj," řekla Erraniová o duelu se Svitolinovou. V sobotu bude útočit na devátou singlovou trofej v kariéře, dalších 25 má ze čtyřhry.

Tenisový turnaj žen v Dubaji (tvrdý povrch, dotace dva miliony dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Strýcová (ČR)
- Garciaová (Fr.) 6:2, 3:6, 6:3,
Erraniová (It.) - Svitolinová (Ukr.) 6:4, 6:4.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud