17. února 2016 • 16:05

Jsem sr*č, nadávala Strýcová před trenérem. Pak otočila zápas

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Drobná postava, jenže velmi prořízlá pusa a emotivní chování. Česká tenistka Barbora Strýcová znovu naplno projevila své emoce. V utkání na turnaji v Dubaji prohrávala s Julií Görgesovou už 2:6, 0:3. Ze zoufalého stavu se ale dokázala vyhrabat a přes německou soupeřku postoupila do čtvrtfinále. Televizní kamery zachytily její rozmluvu s trenérem Tomášem Krupou. Padala velmi ostrá slova, ale fedcupové reprezentantce evidentně pomohla.



Strýcová se na kurtu s ničím moc nepáře. Proti Görgesové začala zoufale. Házela raketou, kroutila hlavou, vypadala čím dál víc odevzdaně. Po rychlé prohře v prvním setu se zdálo, že chce zápas zabalit. V tu chvíli za ní ke kurtu přišel její trenér Tomáš Krupa.

"Musíš se trochu zkoncentrovat a ne jenom lámat rukama," začal Krupa v konverzaci, kterou zaznamenaly televizní kamery a mikrofony. Strýcová ale nechtěla spolupracovat. "Já to nedokážu, chápeš to? Jsem prostě sráč, nic víc nejsem," nadávala si. Krupa svou svěřenkyni marně uklidňoval. "To už je jedno," chtěla ukončit konverzaci.

Pak pomalu odložila raketu a hlavu schovala v ručníku. "Hraj v klidu, podrž to, zkus to. Pořád se dá hrát," burcoval dál trenér odevzdanou hráčku. "Já to nedokážu, chápeš to?" mlela svou Strýcová. "Musíš. Dokážeš to. Nejsi takový sráč. Pojď. Malinko to podrž, ona dělá spoustu chyb. Akorát musíš zůstat v zápase, to je celé. Pojď, jedem, zkus teď svůj servis a pak ten její!" zdůraznil Krupa.

Stav 2:6 a 0:3? Pro Báru Strýcovou žádný problém! Česká tenistka si v zápase s Julií Görgesovou nevěděla rady, a vypadalo to na rychlý konec. Ve druhém setu však Bára vyhrála šest her v řadě, a srovnala na 1:1. V rozhodujícím třetím setu již dominovala 47. hráčka světa, která se po výhře 3:6, 6:3 a 6:1 může radovat z postupu do čtvrtfinále!V příloženém videu však můžete vidět, že se pro Báru dnešní zápas nevyvíjel příliš dobře. :-)

Zveřejnil(a) Tenis dne 17. únor 2016

 

Motivační slova zkušeného trenéra, který do světové špičky dotáhl Tomáše Berdycha , v další fázi utkání zabrala. Strýcová sice ve druhé sadě brzy prohrávala 0:3, pak ale vyhrála devět her v řadě, ovládla celý zápas a radovala se z postupu do čtvrtfinále.

Strýcová na kurtu neskrývala emoce, což zdaleka nebylo poprvé. Už v roce 2010 českou tenistku zachytily kamery při emotivnám výlevu. Ve finále turnaje v Praze se radila s bývalým trenérem a manželem Jakubem Záhlavou.

Za přítomnosti mikrofonů a televizních kamer České televize při pauze ve třetím setu za stavu 2:5 mimo jiné prohlásila: "Mr** v hlavě. Já na ní se**, mě nezajímá," nadávala sama sobě v prohraném finále.

Otakar Černý, tehdejší šéf sportu České televize, dokonce uvedl, že další její zápasy na obrazovkám kůli těmto vulgaritám nepoběží.

Na turnaji v Dubaji může být její další soupeřkou rumunská hvězda Simona Halepová. První nasazenou čeká zápas s Anou Ivanovičovou.

Tenisový turnaj žen v Dubaji (tvrdý povrch, dotace dva miliony dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:

Strýcová (ČR) - Görgesová (Něm.) 2:6, 6:3, 6:1.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud