26. února 2016 • 16:14

Kyrgios končí. Po skalpu Berdycha skrečoval semifinále Wawrinkovi

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Den po vítězství nad Tomášem Berdychem australský tenista Nick Kyrgios skrečoval semifinále turnaje v Dubaji se Stanem Wawrinkou kvůli potížím se zády. Druhý nasazený Švýcar vedl nad dvacetiletým hráčem 6:4 a 3:0. O svůj druhý letošní titul bude Wawrinka hrát s Kypřanem Marcosem Baghdatisem.



Kyrgios si stejně jako v zápase proti Berdychovi nechal na kurtu záda ošetřit, ale tentokrát utkání nedohrál. Od stavu 4:4 v prvním setu získal Wawrinka pět gamů za sebou a následně australský mladík vzdal.

Třicetiletý Švýcar bude usilovat o třináctý titul v kariéře, předchozích osm finálových účastí proměnil v triumf. V Dubaji o úspěch dosud usiloval marně, při minulých startech v letech 2006 a 2008 vypadl v prvním kole.

"Na začátku týdne jsem nehrál nic moc, ale mám radost, že se mi daří se postupně zlepšovat. Nehraju nijak úžasně, v zápasech se trápím, ale bojuju a snažím se přijít na to, jak vyhrát," uvedl Wawrinka, kterého v prvním kole proti Ukrajinci Sergeji Stachovskému dělily dva míče od dalšího brzkého vyřazení.

Baghdatis v druhém semifinále zdolal 3:6, 7:6 a 6:1 šestého nasazeného Feliciana Lópeze ze Španělska a postoupil do třináctého finále v kariéře. V posledních čtyřech třicetiletý Kypřan neuspěl, naposledy získal titul před více než šesti lety v Sydney.

Tenisový turnaj mužů v Dubaji (tvrdý povrch, dotace 2,674.445 dolarů):

Dvouhra - semifinále:
Wawrinka (2-Švýc.) - Kyrgios (Austr.) 6:4, 3:0 skreč,
Baghdatis (Kypr) - F. López (6-Šp.) 3:6, 7:6 (7:1), 6:1. 

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud