Pavel Novotný
27. března 2016 • 16:00

Prokleté Miami. Lékař zasahoval u Nadala přímo na kurtu: Bál jsem se

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tento turnaj favoritům opravdu nepřeje. Alespoň ne v tomto roce. V pátek z turnaje v Miami odstoupil ještě před zápasem s Juanem Martinem del Potrem kvůli žaludečním problémům Roger Federer, v sobotu skolily zdravotní trable Rafaela Nadala. Navíc přímo na kurtu. A nebyl to vůbec příjemný pohled...



Rafael Nadal bojoval ve druhém kole turnaje v Miami s Bosňanem Damirem Dzumhurem. První set se vyvíjel podle papírových předpokladů. 94. hráč světa neměl na čtrnáctinásobného grandslamového vítěze protizbraň a prohrál 6:2. Ve druhém setu se však průběh otočil, Dzumhur druhou sadu ovládl 6:4. Rozhodují třetí set však trval jen 23 minut.

Ve velkém horku se Nadal postupem času pohyboval čím dál tím hůře, v tváři zjevně pobledlý tenista si již během druhého setu nechal povolat lékaře. Zcela vyčerpaný Španěl nakonec utkání za stavu 3:0 na gamy vzdal.

Turnajový lékař Nadalovi přímo na kurtu měřil už poněkolikáté v zápase tlak, na jeho doporučení pak bývalá světová jednička z utkání odstoupila. Turnajový král naposledy skrečoval zápas ve čtvrtfinále Australian Open v roce 2010 proti Andy Murraymu .

VIDEO: Rafael Nadal utkání za stavu 0:3 ve třetím setu vzdal

Nadal se dle svých slov začal cítit špatně už na začátku prvního setu. "Postupem času to bylo čím dál tím horší. Začal jsem mít strach, cítil jsem se divně. Věděl jsem, že v tomhle stavu nemůžu pokračovat, musel jsem skončit. Každý zápas chci za všech okolností dohrát. Ale ono to opravdu nešlo," vysvětloval na tiskové konferenci zjevně vyčerpaný Rafa.

Teplota na kurtu překročila během zápasu 33 stupňů, to však za Nadalovým kolapsem údajně nestálo. "Ano, podmínky nebyly jednoduché. Bylo to těžké, ale já se na kurtu zezačátku utkání cítil výborně. V úderech jsem se cítil jistý, nevím, proč se to stalo. Je to prostě život," uzavřel devětadvacetiletý tenista.

Shodou okolností to byl právě rodák z Mallorky, který se v sobotu vyjadřoval k zdravotním problémům Rogera Federera . „Mrzí mě, že Roger nemůže hrát. Každý turnaj, na kterém se Federer objeví, získává úplně jiný náboj. Jediné, co je na tom dobré, že už nemá problémy s kolenem. Žaludek se brzy spraví, s tím nebude problém. V každém případě je to velká škoda,“ říkal Nadal.

"Nechtěl jsem vyhrát tímto způsobem. Byl to opravdu těžký zápas v náročných podmínkách. Chvílemi mi taky bylo špatně, v prvním setu se hrály dlouhé výměny. Mezi prvním a druhým setem jsem přemýšlel o tom, že utkání vzdám. Ale pak jsem si řekl, kdy zase budu mít šanci hrát proti takovému hráči jako je Nadal. Chtěl jsem si to prostě užít," reagoval Nadalův přemožitel Dzumhur.



Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud