9. dubna 2016 • 19:16

Supertalent Čorič zastavil v Marrákeši Veselého jízdu v semifinále

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenista Jiří Veselý si o titul na turnaji v Marrákeši nezahraje. Český daviscupový reprezentant podlehl v semifinále na marocké antuce třetímu nasazenému Chorvatovi Bornu Čoričovi po setech 6:7 a 6:7.



Zápas mezi dvaadvacetiletým Veselým a o tři roky mladším Čoričem přinesl vyrovnanou bitvu, jež vyvrcholila ve dvou zkrácených hrách, které Chorvat ovládl shodně 7:5. V koncovce první sady mu Veselý daroval setbol dvojchybou, když za stavu 5:5 riskoval u druhého podání. Talentovaný Čorič následně zakončil set prohozem Veselého u sítě.

Příbramského rodáka těsná ztráta setu nezlomila a v druhé sadě se rychle ujal vedení 3:0. Čorič však odpověděl ziskem dalších tří gamů a opět se šlo do tie-breaku. V něm více chyboval Veselý - nejprve dal Čoričovi minibrejk dvojchybou a v následné výměně poslal bekhend v nadějné situaci do sítě.

Chorvat tak získal za stavu 6:4 dva mečboly. První z nich Veselý odvážným útokem síti odvrátil, ale poté při vlastním podání poslal míč do autu a po dvou hodinách zápas ukončil. Čoričovi podlehl ve dvou setech letos podruhé, poprvé to bylo v únoru v Dubaji.

Veselý vypadl na Grand Prix Hassana II. v semifinále stejně jako loni, kdy se ještě hrálo v Casablance. Své dosud jediné finále na ATP Tour absolvoval český tenista loni v Aucklandu.

Čorič si o první titul v kariéře zahraje v neděli s Argentincem Federicem Delbonisem.

Tenisový turnaj mužů v Marrákeši (antuka, dotace 520.070 eur):

Dvouhra - semifinále:
Čorič (3-Chorv.) - Veselý (8-ČR) 7:6 (7:5), 7:6 (7:5),
Delbonis (4-Arg.) - Montaňés (Šp.) 6:4, 6:3.

Čtyřhra - finále:
Durán, M. González (Arg.) - Draganja, Kúreší (Chorv./Pák.) 6:2, 3:6, 10:6.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud