8. dubna 2016 • 21:23

Veselý porazil nasazenou jedničku, Šafářová válí ve čtyřhře

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenista Jiří Veselý porazil na antukovém turnaji v Marrákeši nasazenou jedničku Španěla Guillerma Garcíu-Lópeze 6:4, 7:6 a po roce si na okruhu ATP zahraje semifinále. Soupeřem dvaadvacetiletého rodáka z Příbrami bude v sobotu o tři roky mladší Chorvat Borna Čorič. Lucie Šafářová s americkou deblovou spoluhráčkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou postoupila do semifinále turnaje v Charlestonu. 



Veselý v Maroku minimálně zopakuje loňské semifinále, před rokem tento tradiční podnik hostila Casablanca. V dnešním čtvrtfinálovém duelu s Garcíou-Lópezem se po nervózním úvodním gamu, kdy čelil třem brejkbolům, mohl opřít o výborný servis a nad Španělem měl navrch.

V prvním setu se českému tenistovi povedl rozhodující brejk za stavu 4:4, ve druhém sice sedm brejkbolů nevyužil, ale tie-break zvládl bravurně. Vyhrál ho 7:2 a vrátil Garcíu-Lópezovi porážku z finálového zápasu v Bukurešti loni na konci dubna.

Čoričovi má rovněž co vracet, před měsícem a půl na tvrdém povrchu v Dubaji s ním prohrál ve dvou setech.

Ve dvouhře se sice Šafářové po dlouhé zdravotní pauze nedaří a prohrála všechny čtyři letošní zápasy, v deblu s Mattekovou-Sandsovou ale září. V minulém týdnu v Miami získaly trofej a za další míří na antuce v Charlestonu. Jména semifinálových soupeřek zatím neznají.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud