22. dubna 2016 • 22:10

Kvitová ožívá, světové čtyřce nadělila kanára. Plíšková vypadla

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vypadá to, že se Petře Kvitové vrací zpátky forma. Postoupila totiž do semifinále halového antukového turnaje ve Stuttgartu. Pátá nasazená tenistka ve čtvrtfinále vyřadila turnajovou trojku a čtvrtou nejlepší hráčku světa Garbiňe Muguruzaovou ze Španělska 6:1, 3:6, 6:0. O finále se Kvitová utká s druhou nasazenou Němkou Angelique Kerberovou, obhájkyní titulu. Pro Karolínu Plíškovou bylo naopak čtvrtfinále ve Stuttgartu konečnou.



Světová sedmička Kvitová začala velmi dobře, v první sadě dvakrát sebrala dvaadvacetileté soupeřce servis a zvítězila hladce 6:1. Muguruzaová ale v druhém dějství vyrovnala hru, v šestém gamu se jí povedl brejk a Kvitové už k obratu nepomohla ani porada s trenérem Františkem Čermákem.

 

I ve čtvrtečním druhém kole odehrála Kvitová třísetový zápas, v němž proti Rumunce Monice Niculescuové odvrátila tři mečboly a nakonec zvítězila až po dvou a tři čtvrtě hodinách. Tentokrát ji však Muguruzaová sama nasměrovala k mnohem rychlejšímu konci v druhé hře třetího setu, kdy nevyužila vedení 40:0.

 

Španělku v závěru zcela opustil první servis, díky němuž získala druhou sadu. Dvojnásobná wimbledonská vítězka přidala další brejk, za stavu 5:0 Muguruzaová ještě první mečbol odvrátila esem, ale zápas pak zakončila dvojchybou.

 

"Obě jsme hrály dobře. Ona velmi dobře podávala, především v druhém setu. Bylo obtížné se s tím nějak vyrovnat, ale na začátku třetího setu jsem vyhrála dva těsné gamy a to byl asi klíčový moment. Pak zase vycházelo podání mně," uvedla Kvitová po utkání.

 

O finále se Kvitová utká s druhou nasazenou Němkou Angelique Kerberovou, obhájkyní titulu
O finále se Kvitová utká s druhou nasazenou Němkou Angelique Kerberovou, obhájkyní titulu

 

Po dvou "kanárech" v úvodním utkání s Američankou Louisou Chiricovou přidala šestadvacetiletá Kvitová na stuttgartské antuce třetí a vyrovnala vzájemnou bilanci s Muguruzaovou na 1:1. Španělská světová čtyřka ji porazila loni na Turnaji mistryň.

 

"S Kerberovou jsem prohrála v Singapuru (na Turnaji mistryň), vím, jak je nebezpečná. Ale jsem v semifinále, už jsem tady vyhrála tři zápasy, to by mi mělo určitě pomoci," řekla Kvitová před bitvou levorukých hráček v sobotním semifinále.

 

Pro Karolínu Plíškovou bylo naopak čtvrtfinále ve Stuttgartu konečnou. Proti nejvýše nasazené Polce Agnieszce Radwaňské ani v šestém vzájemném utkání neuhrála set a podlehla 2:6, 6:7, třebaže zápas se světovou dvojkou protáhla na hodinu a 50 minut.

 

Přesněji hrající Radwaňská zpočátku nedávala Plíškové příliš šancí, v úvodním setu jí třikrát sebrala servis a vyhrála 6:2. V druhé sadě se česká tenistka dostala do vedení 4:2, jenže Polka dokázala vyrovnat a za stavu 5:5 odvrátila v maratonském gamu sedm brejkbolů. V tie-breaku naopak Radwaňská promarnila tři mečboly, zápas ukončila až bodem na 10:8.

 

Radwaňská se v semifinále střetne s překvapením turnaje Laurou Siegemundovou, 71. hráčkou žebříčku WTA. Německá kvalifikantka už v hlavní soutěži vyřadila dvě tenistky z elitní světové desítky Simonu Halepovou a Robertu Vinciovou.

 

Tenisový turnaj žen ve Stuttgartu (antuka, dotace 759.000 dolarů):

 

Dvouhra - čtvrtfinále:

 

Kvitová (5-ČR) - Muguruzaová (3-Šp.) 6:1, 3:6, 6:0,

 

Kerberová (2-Něm.) - Suárezová (7-Šp.) 6:2, 6:4.

 

A. Radwaňská (1-Pol.) - Karolína Plíšková (ČR) 6:2, 7:6 (10:8).

 

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud