9. června 2016 • 16:30

Senzační Štěpánek! Český veterán zlomil světovou třináctku Čiliče

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Radek Štěpánek má na startu travnaté části sezony formu jako hrom! Na turnaji ve Stuttgartu se český veterán prokousal z kvalifikace už do čtvrtfinále, když v osmifinále zdolal nasazenou dvojku Marina Čiliče z Chorvatska. Třináctého hráče světa porazil Štěpánek za hodinu a 42 minut 7:6 (4) a 7:5. Ve čtvrtfinánle pak vyzve sedmého nasazeného Němce Philippa Kohlschreibera.



Sedmatřicetiletý Štěpánek se blýskl už na antukovém French Open, kde také prošel kvalifikací, aby pak v prvním kole málem šokoval pozdějšího finalistu Andyho Murrayho , se kterým nakonec po obrovském boji padl až v pěti setech.

Do travnaté části sezony pak Štěpánek vstoupil ve Stuttgartu dvěma výhrami v kvalifikaci, na které navázal vítězstvím nad Denisem Istominem z Uzbekistánu a čtvrtečním triumfem nad Marinem Čiličem.

Pro jeho o deset let mladšího soupeře byl dnešní duel letošní premiérou na trávě, neboť měl v prvním kole volno.

Na Čiliče si Štěpánek věřil už ráno při snídani a po postupu se radoval z postupu do čtvrtfinále na okruhu ATP po 11 měsících. "Ale ještě víc mě těší pohoda, v jaké hraji, forma, jakou mám a výborný zdravotní stav," uvedl Štěpánek pro ČTK.

Radek Štěpánek se raduje z překvapivého triumfu nad Marinem Čiličem ve druhém kole turnaje ve Stuttgartu
Radek Štěpánek se raduje z překvapivého triumfu nad Marinem Čiličem ve druhém kole turnaje ve Stuttgartu

Čtvrtý vzájemný zápas Štěpánka s Čiličem přinesl vyrovnaný průběh, v němž si oba hráči drželi bez větších problémů podání. V první sadě, kterou vyhrál český veterán 7:4 v tie-breaku, si dokonce ani jeden z hráčů nevypracoval brejkbol.

V průběhu druhého setu měli oba tenisté po jedné brejkové příležitosti, ale nevyužili ji. K rozuzlení nicméně došlo v dvanáctém gamu, kdy se Štěpánek dostal za stavu 6:5 při Čiličově servisu do vedení 40:15 a hned první mečbol proměnil.

V boji o semifinále českého tenistu čeká 26. hráč světa Philipp Kohlschreiber, jenž zdolal Američana Denise Kudlu. S dvaatřicetiletým Němcem má Štěpánek výrazně pozitivní bilanci 6:1.

Federer vyrovnal Lendla

Nejvýše nasazený Roger Federer ztratil ve druhém kole překvapivě set s osmnáctiletým Američanem Taylorem Fritzem. Soupeře z 65. místa světového žebříčku v zápase, který se kvůli dešti nestihl odehrát ve středu, udolal 6:4, 5:7, 6:4.

Čtyřiatřicetiletý Švýcar si připsal 1071. vítězství na okruhu ATP v kariéře, čímž vyrovnal bilanci Ivana Lendla na druhém místě historického pořadí. Více vítězných utkání má jen Američan Jimmy Connors, který vyhrál v kariéře 1256 zápasů.

Ve čtvrtfinále se Federer utká s Němcem Florianem Mayerem.

Tenisový turnaj mužů ve Stuttgartu (tráva, dotace 675 645 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Federer (1-Švýc.) - Fritz (USA) 6:4, 5:7, 6:4,
Thiem (3-Rak.) - Groth (Austr.) 7:6 (7:3), 7:6 (7:2),
Simon (4-Fr.) - Struff (Něm.) 6:4, 4:6, 6:2,
Južnyj (Rus.) - Stachovskij (Ukr.) 6:3, 7:6 (7:1),
Štěpánek (ČR) - Čilič (2-Chorv.) 7:6 (7:4), 7:5,
Del Potro (Arg.) - Millman (Austr.) 6:4, 6:4. 

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud